Eitan (links in het midden) en zijn familie.
Volledig scherm
Eitan (links in het midden) en zijn familie. © RV/Photonews

Jongen die kabelbaandrama overleefde en ontvoerd werd door grootvader, blijft voorlopig in Israël

De zesjarige Eitan, de enige overlevende van het kabelbaandrama in Stresa bij Lago Maggiore in Italië, blijft voorlopig in Israël. Dat bericht het Italiaanse persagentschap Ansa op basis van de advocaten van zijn tante Aya Biran-Nirko. De jongen werd een week geleden door zijn grootvader aan moederskant met een privévlucht meegenomen naar Israël.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Kan de ontvoerde Eitan (6) ooit terugkeren naar zijn Italiaanse familie? “Een kind dat over de grens gaat, is moeilijk terug te krijgen”
  PREMIUM

  Kan de ontvoerde Eitan (6) ooit terugkeren naar zijn Italiaanse familie? “Een kind dat over de grens gaat, is moeilijk terug te krijgen”

  De 6-jarige Eitan Biran - die als enige de kabelbaanramp in Italië overleefde - zit middenin een familievete nadat het jongetje door zijn grootvader ontvoerd werd naar Israël. Het Italiaans Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar internationale kinderontvoering waarbij zijn grootouders verdacht worden. Er zou zelfs sprake zijn van inmenging van de Israëlische geheime diensten. Kan Eitan ooit terugkeren naar zijn Italiaanse familie?