Eitan (links in het midden) en zijn familie.
Volledig scherm
Eitan (links in het midden) en zijn familie. © RV/Photonews

Jongen die kabelbaandrama overleefde en ontvoerd werd door grootvader, blijft voorlopig in Israël

De zesjarige Eitan, de enige overlevende van het kabelbaandrama in Stresa bij Lago Maggiore in Italië, blijft voorlopig in Israël. Dat bericht het Italiaanse persagentschap Ansa op basis van de advocaten van zijn tante Aya Biran-Nirko. De jongen werd een week geleden door zijn grootvader aan moederskant met een privévlucht meegenomen naar Israël.

 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Kan de ontvoerde Eitan (6) ooit terugkeren naar zijn Italiaanse familie? “Een kind dat over de grens gaat, is moeilijk terug te krijgen”
  PREMIUM

  Kan de ontvoerde Eitan (6) ooit terugkeren naar zijn Italiaanse familie? “Een kind dat over de grens gaat, is moeilijk terug te krijgen”

  De 6-jarige Eitan Biran - die als enige de kabelbaanramp in Italië overleefde - zit middenin een familievete nadat het jongetje door zijn grootvader ontvoerd werd naar Israël. Het Italiaans Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar internationale kinderontvoering waarbij zijn grootouders verdacht worden. Er zou zelfs sprake zijn van inmenging van de Israëlische geheime diensten. Kan Eitan ooit terugkeren naar zijn Italiaanse familie?