Een politieman in Liverpool. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Een politieman in Liverpool. Archiefbeeld. © AFP

Jongen (14) beschuldigd van moord op 12-jarig meisje in Liverpool

Een tiener wordt beschuldigd van de moord op een 12-jarig meisje in Liverpool. Dat laat de Britse politie weten. Ava White was donderdag in de stad met vrienden om het aansteken van kerstverlichting te bekijken. Bij een aanval om 20.39 uur liep ze "catastrofale verwondingen" op, aldus de politie van Merseyside.

 1. VK verhoogt terreurniveau naar ‘ernstig’ nadat taxichauffeur mogelijke aanslag kon verijdelen in Liverpool: beelden tonen moment van explosie

  VK verhoogt terreurni­veau naar ‘ernstig’ nadat taxichauf­feur mogelijke aanslag kon verijdelen in Liverpool: beelden tonen moment van explosie

  Het terreurdreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk is verhoogd van “substantieel” naar “ernstig”, wat betekent dat een aanslag nu “zeer waarschijnlijk” wordt geacht. Dat meldt Sky News op gezag van minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel. De maatregel komt er naar aanleiding van een incident gisteren in Liverpool. Daar ontplofte een auto aan een ziekenhuis, met één dode en een gewonde tot gevolg. Nu blijkt dat een taxichauffeur mogelijk een grote aanslag in de stad heeft verijdeld door zijn passagier, die met een bom in zijn taxi was ingestapt, op te sluiten in de auto.
 2. Deze drie luxemerken zijn nog steeds actief in Rusland: “Oligarchen kunnen zonder probleem een Rolls-Royce kopen”
  24

  Deze drie luxemerken zijn nog steeds actief in Rusland: “Oligarchen kunnen zonder probleem een Rolls-Roy­ce kopen”

  Eens Moskou begon met de invasie in Oekraïne besloten veel westerse weken zich terug te trekken uit Rusland. Een van de westerse sancties was het stoppen met nieuwe leveringen van luxegoederen aan Rusland. Vandaag vind je niet snel meer een winkel van Chanel, Tiffany of Hugo Boss die nog open is. Toch zijn er drie beroemde Britse luxemerken wel nog steeds actief, ondanks de oorlogsgruwel die Rusland doorvoert. Dat schrijft de Daily Mail.