De 11-jarige jongen uit Oekraïne nadat hij de grens met Slovakije had overgestoken.
Volledig scherm
De 11-jarige jongen uit Oekraïne nadat hij de grens met Slovakije had overgestoken. © RV

Jongen (11) uit Oekraïne vlucht meer dan 1.000 kilometer en komt helemaal alleen aan in Slovakije

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Slovakije heeft het pakkende verhaal gedeeld van een 11-jarige jongen uit Oekraïne die een reis van meer dan 1.000 kilometer ondernam om zichzelf in veiligheid te brengen. Hij kwam vanuit de stad Zaporizja en stak helemaal alleen de grens over.

24 reacties

 • Jan Van Bavel

  4 maanden geleden
  Bijzonder moedig en onwaarschijnlijk goed gedaan!
 • Hans Bernaert

  4 maanden geleden
  Ik wil 3 kinderen opvang geven, zoals die jongen die 1000 km op pad was🙈
 • gilbert Gijdé

  4 maanden geleden
  hoe verschrikkelijk moet dit zijn geweest.Dapper ventje toch
 • Elisa deJong

  4 maanden geleden
  Ontroerend.. hoop, dat hij in goede handen is.. er zijn zoveel slechte mensen immers..
 • johan fransaert

  4 maanden geleden
  het zegt veel zo niet alles over de omstandigheden in die oorlogszones geen enkele ouder haalt het in zijn hoofd om een 11 jarige zo ver alleen te laten reizen tenzij je geen andere uitweg ziet. en het zegt ook veel over de maturiteit van dit kind.
 1. “Lange geschiedenis van psychische problemen” en onheilspellende filmpjes met wapens: dit weten we over 22-jarige schutter in Kopenhagen
  Play

  “Lange geschiede­nis van psychische problemen” en onheilspel­len­de filmpjes met wapens: dit weten we over 22-jarige schutter in Kopenhagen

  De 22-jarige verdachte van de schietpartij in een winkelcentrum in de Deense hoofdstad Kopenhagen wordt beschuldigd van moord met voorbedachten rade en verschillende moordpogingen. Hij wordt tijdens zijn voorlopige hechtenis minstens 24 dagen opgenomen in een gesloten psychiatrische afdeling, meldt het Deense persagentschap Ritzau. De jongeman wandelde gisteravond het winkelcentrum binnen met een geweer waarna hij begon te schieten. Er zijn drie personen gestorven en nog eens vier personen zijn zwaargewond. Wat bezielde de schutter toen hij naar het winkelcentrum trok? En wat weten we nog over de man?