Zijn mama omschrijft Keith (links) als een sportieve, grappige en lieve jongen.
Volledig scherm
Zijn mama omschrijft Keith (links) als een sportieve, grappige en lieve jongen. © gofundme.com/piercefamily

Jongen (10) sterft door spinnenbeet

Dokters dachten dat hij kanker had toen Keith Pierce met zijn moeder in het ziekenhuis aankwam. Het been van de tienjarige jongen was gezwollen, hij had al drie dagen hevige pijn. Vorige vrijdag kwam hij binnen in het ziekenhuis in Three Forks, in de Amerikaanse staat Montana. Zondagochtend werd een spoedoperatie uitgevoerd waaruit de jongen niet meer ontwaakte. Zijn ouders besloten hem maandag van de beademingsmachine te halen. Van de lijkschouwer kregen ze te horen dat de dood van hun kind was veroorzaakt door de beet van een vioolspin of bruine kluizenaarspin, één van de gevaarlijkste spinnen ter wereld.

 1. Beet van gifspin bezorgt man hartaanval

  Beet van gifspin bezorgt man hartaanval

  De 28-jarige Ier Eugene Murphy dacht dat zijn laatste uur geslagen was toen hij tot drie maal toe werd gebeten door een kogelspin. "Ik ben al aangereden door een auto en ik stond meteen weer op, maar zo'n pijn had ik nog niet gevoeld. Het was tien keer erger dan een bot breken". Eugene verloor het bewustzijn en kreeg een hartaanval. Hij moest adrenaline ingespoten krijgen om zijn hart gaande te houden. De stuipen waren zo erg dat hij aan het bed moest vastgebonden worden.
 2. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.