via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Jonge Syriër dood aangetroffen aan grens tussen Polen en Wit-Rusland, honderd migranten wagen opnieuw oversteek

In een bos op de grens tussen Wit-Rusland en Polen is het lichaam gevonden van een jonge Syriër. Dat maakte de Poolse politie bekend. Zijn doodsoorzaak is nog niet uitgeklaard. Het aantal dodelijke slachtoffers van de migratiecrisis aan de grens tussen de EU en Wit-Rusland stijgt zo tot elf, volgens schattingen in de media.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Zeker 70 doden en ruim 130 gewonden bij luchtaanval in Jemen

  Zeker 70 doden en ruim 130 gewonden bij luchtaan­val in Jemen

  Bij een luchtaanval op een gevangenis in de stad Sa’dah in het noorden van Jemen zijn minstens 70 mensen gedood en 138 anderen gewond geraakt. Dat meldt het Internationaal Comité van het Rode Kruis. De dodentol kan nog stijgen want het gaat slechts om cijfers van een ziekenhuis, terwijl twee andere ziekenhuizen ook nog verschillende patiënten opvangen. De aanval is nog niet opgeëist, maar vermoed wordt dat de door Saoedi-Arabië geleide coalitie erachter zit.