Iraniërs houden borden omhoog tijdens de match tegen de VS waarop de naam van de vermoorde jonge Koerdische vrouw Mahsa Amini staat te lezen.
Volledig scherm
Iraniërs houden borden omhoog tijdens de match tegen de VS waarop de naam van de vermoorde jonge Koerdische vrouw Mahsa Amini staat te lezen. © Photo News

Jonge Iraanse man doodgeschoten voor het vieren van uitschakeling op WK

Mehran Samak (27) werd doodgeschoten door Iraanse ordetroepen nadat hij de uitschakeling van zijn land op het WK vierde. Veel Iraniërs weigerden het nationale team te steunen als deel van hun protest tegen de overheid. Na het verlies op dinsdagavond verschenen er beelden op sociale media van juichende mensenmassa’s die vuurwerk afstaken.

10 reacties

 • Frans Peeters

  2 maanden geleden
  Voetbal zet naties tegen elkaar op en draagt bij tot nationalisme
 • Peter Beeckman

  2 maanden geleden
  Het WK heeft als doel een voetbalteam als werldkampioen uit te roepen, niets meer, niets minder. Dat er in Qatar andere vrijheden heersen dan hier is bijzaak. Kan je daar niet mee leven, blijf er weg. Wil je wel aanwezig zijn, plooi je dan naar de lokale regels en wetten. Aanpassen aan het gastland zoals wij ook wensen dan buitenlanders zich hier aanpassen! De politiekers die die vrijheden aanklagen hebben maar één doel: populariteit. In hun eigen land bakken ze er trouwens meestal niets van!
 • wim CLAES

  2 maanden geleden
  De vraag is niet in welke wereld leven wij,maar in wat voor wereld moeten zij leven!
 • marcel heymans

  2 maanden geleden
  In welke wereld leven wij. Vrijheid voor iedereen.
 • emiel wouters

  2 maanden geleden
  Geen enkele leider is goed genoeg om een bevolking te regeren. De bevolking kan zelf betere handelen verrichten onder elkaar dan dat eender welke leider het kan doen. En zelf represailles zullen de vrijheid van een volk NOOIT kunnen onderdrukken.
 1. Britse Alice (4) doodgebeten door Amerikaanse buldog, buren dachten dat geschreeuw “van iemands televisie kwam”

  Britse Alice (4) doodgebe­ten door Amerikaan­se buldog, buren dachten dat geschreeuw “van iemands televisie kwam”

  In de Britse stad Milton Keynes, in het zuidoosten van Engeland, is een vierjarig meisje dinsdag in haar tuin doodgebeten door een Amerikaanse buldog van de buren. De politie kwam kort na de aanval, omstreeks 18.00 uur, ter plaatse, maar voor de kleine Alice Stones kon geen hulp meer baten. De kleuter overleed ter plekke. De hele buurt is erg aangedaan door het tragische ongeval. “Het is hartverscheurend dat we haar nooit meer gaan terugzien”, klinkt het.
 2. PORTRET. Ayatollah Ali Khamenei, de trouwe bondgenoot van Poetin die zijn depressieve buien verdrijft met schunnige grappen en kaviaar
  PREMIUM

  PORTRET. Ayatollah Ali Khamenei, de trouwe bondgenoot van Poetin die zijn depressie­ve buien verdrijft met schunnige grappen en kaviaar

  Rusland heeft groen licht gekregen om zelf Iraanse drones te gaan maken — tuigen die het nu al volop tegen Oekraïne gebruikt. Dat Iran zo Poetins trouwste bondgenoot wordt, spruit voort uit gedeelde haat. “Wij hebben Amerika nodig als vijand”, geeft ayatollah Ali Khamenei (83) grif toe. Hij staat al 33 jaar aan het hoofd van de streng-islamtische staat, al is hij zelf niet altijd zo vroom als hij lijkt.