Een resort in Playa del Carmen, Mexico.
Volledig scherm
Een resort in Playa del Carmen, Mexico. © thinkstock

Jonge Britse toerist (19) sterft na eten van burrito in Mexico (en vooral na nalatigheid van betrokkenen)

Een Britse tiener is om het leven gekomen na het eten van een burrito met sesamzaad in de Mexicaanse badplaats Playa del Carmen. De 19-jarige toerist kreeg een allergische reactie, concludeert de lijkschouwer. Slachtoffer Joe Dobson zou het restaurantpersoneel herhaaldelijk in het Engels en Spaans hebben verteld dat hij allergisch was voor sesam en zou sterven als hij het zou eten. Dat blijkt uit de rechtszaak tegen het restaurant die nu voorkomt.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Fietser (58) stikt na insectenbeet in hals, specialist waarschuwt: “Twee minuten na de steek kan allergische reactie al fataal zijn”
  PREMIUM
  Maldegem/Eeklo

  Fietser (58) stikt na insecten­beet in hals, specialist waarschuwt: “Twee minuten na de steek kan allergi­sche reactie al fataal zijn”

  Een 58-jarige Maldegemnaar is tijdens een fietstocht overleden aan een allergische reactie na een insectenbeet. Zijn keel zwol op waardoor hij ter plaatse stikte. Professor Didier Ebo, specialist in allergische reacties, waarschuwt, want zonder gepaste behandeling kan het akelig snel gaan. Wat kan u het beste doen als u allergisch reageert op een beet? En welke insecten zijn de grootste boosdoeners?