Leden van de technische recherche onderzochten zondag in Salò (provincie Brescia) aan het Gardameer de aangevaren houten motorboot. In het gehavende vaartuig lag het lichaam van een 37-jarige Italiaan.
Volledig scherm
Leden van de technische recherche onderzochten zondag in Salò (provincie Brescia) aan het Gardameer de aangevaren houten motorboot. In het gehavende vaartuig lag het lichaam van een 37-jarige Italiaan. © AP

Jong Italiaans koppel sterft bij aanvaring plezierboten op Gardameer, twee Duitse toeristen ondervraagd

Een aanvaring tussen twee plezierboten op het Gardameer heeft zaterdagavond laat het leven gekost aan een Italiaanse vrouw (25) en man (37). Twee Duitse toeristen (beiden 52) zijn ondervraagd. Ze zouden geen hulp hebben verschaft aan mensen in nood en lijken gewoon verder gevaren te hebben.

2 reacties

 • Michel Jacobs

  1 maand geleden
  Het niet verlenen van hulp op het water is niet alleen strafbaar, het is ook absolutely not done .
 • Wim Blommaert

  1 maand geleden
  Zelf ook al meermaals 's nachts op het gardameer gevaren, en een goede kennis van de omgeving is echt wel nodig, bovendien moet je je snelheid aanpassen aan de omstandigheden, lees helderheid van de maan. verassend hoeveel je kan zien, dus dit verwondert me wel. je bent ook wel afhankelijk van de navigatieverlichting op andere boten, en me lijkt dat de houten sloep er géén heeft, toch in ieder geval niet te zien op de foto's... geen werkende verlichting = niet varen 's nachts...levensgevaarlijk!