Boris Johnson.
Volledig scherm
Boris Johnson. © Photo News

Johnson wint vertrouwensstemming eigen partij en blijft premier: “Hij komt hier wel gehavend uit”

Partijleider en premier Boris Johnson heeft de vertrouwensstemming van zijn eigen Britse Conservatieve Partij vanavond gewonnen. De parlementariërs van de Tories behouden dus het vertrouwen in Johnson, ook na ‘partygate’, het schandaal rond feestjes van overheidspersoneel tijdens de lockdowns. Volgens buitenlandjournaliste Romina Van Camp zal de politieke carrière van Johnson nu toch aan een zijden draadje blijven hangen. “De vraag is hoelang hij dat gewicht rond zijn nek van de vertrouwensstemming zal kunnen blijven dragen”, vertelde ze eerder in VTM NIEUWS. 

33 reacties

 • Jean West

  4 maanden geleden
  Hij is tenminste verkozen dat kan men in België niet zeggen.
 • peter destoop

  4 maanden geleden
  na het zoveelste schandaal mag hij nog altijd aanblijven. Te gek voor woorden.
 • Gerry Cle

  4 maanden geleden
  Ik vrees dat de conservatieven een verkiezingsnederlaag tegemoet gaan als ze met Johnson naar de verkiezingen trekken. Wie wil nu een liegende blaaskaak die zich verheven voelt boven alle wetten als premier?
 • GUILLAUME OP DE BEECK

  4 maanden geleden
  Ze gaan toch blijven peuteren om hem te pakken.
 • Fons Casteels

  4 maanden geleden
  "Het volk fluit hem uit". En wie was "het volk"? Enkele tientallen van de honderden mensen die aan de kathedraal stonden te wachten. Feit is dat Boris de vertrouwensstemming heeft gewonnen. Komt hij 'gehavend uit de strijd', zoals zijn tegenstanders beweren? Dat kunnen we best aan de Britse kiezer overlaten, niet?
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.