De Britse premier Boris Johnson en de Amerikaanse president Donald Trump op de G7-top in Biarritz.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson en de Amerikaanse president Donald Trump op de G7-top in Biarritz. © AP

Johnson vindt steun bij Trump: “Hij zal bewijzen dat hij ‘een grote’ is”

“Een schande”, “een machtsgreep”, “een donkere dag voor de Britse democratie”. De reacties op de controversiële stap van de Britse premier Boris Johnson om het parlement in Londen voor enkele weken op te schorten, zijn overwegend negatief. Steun krijgt Johnson echter weer van over de Atlantische Oceaan: de Amerikaanse president Donald Trump vindt dat Johnson “precies is wat het Verenigd Koninkrijk nodig heeft en dat hij zal bewijzen dat hij ‘een grote’ is”.

16 reacties

 • Jos Spriet-Dewaele

  2 jaar geleden
  Dat de grootste onnozelaar nu partij trekt voor Boris is maar normaal want trump wil geen verenigd europa maar beiden hebben maar tot doel zichzelf te verheerlijken dus pas toch maar op Boris voor het vervolg
 • Stefan Vunic

  2 jaar geleden
  Misschien moet Trump overwegen de UK te kopen? Dan heeft hij voet aan grond in Europa
 • luc baken

  2 jaar geleden
  de linkse doemdenkers zijn weer bezig ; als we hen moesten geloven was trump al 100 keer afgezet als president en had hij al 10 wereldoorlogen veroorzaakt . wat boris er van bakt zal de toekomst uitwijzen
 • eric maier

  2 jaar geleden
  Grote idioot, zoals Trump zichzelf constant bewijst. Dat kan dus wel kloppen. Boris rekent op een handelsovereenkomst met de USA waarbij Trump hem de sterren va nde hemel beloofde. Hij zal wel merken als de No deal Brexit een feit is, GB in chaos dreigt te vallen en een economische ressesie krijgt, dat Trump zijn echte kaarten op tafel zal gooien en met voorstellen afkomt waar de Britten erg bekaait vanaf komen. America First weet je wel, maar Boris heeft dat dus niet gehoord en begrepen.
 • Marc Vandecasteele

  2 jaar geleden
  Geloof mij dit zijn twee gevaarlijke clowns De wereld moet ingrijpen
 1. Boris Johnson speelt brexit hard en haalt slag thuis: parlement tot 14 oktober opgeschort

  Boris Johnson speelt brexit hard en haalt slag thuis: parlement tot 14 oktober opgeschort

  De Britse premier Boris Johnson heeft wat hij wou: het parlement wordt opgeschort in de aanloop naar de geplande brexit op 31 oktober. Daarmee kan de regering van Johnson de opening van het parlementaire jaar uitstellen en het voor parlementsleden moeilijk, zo niet onmogelijk, maken om een brexit zonder deal tegen te houden. Queen Elisabeth II heeft ingestemd met de opschorting van het Britse parlement tot 14 oktober, meldt de BBC.
 1. Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten
  Play

  Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten

 2. Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant
  Play

  Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant