Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AFP

Johnson ontkent dat hij persoonlijk tussen kwam om dieren uit Afghanistan te evacueren

Boris Johnson heeft ontkend dat hij persoonlijk tussenbeide kwam om dieren uit Afghanistan geëvacueerd te krijgen. "Dat is complete onzin", aldus de Britse premier donderdag tijdens een werkbezoek in Wales.

 1. Boris Johnson opnieuw in opspraak: “Hij liet dieren evacueren uit Afghanistan terwijl mensen achterbleven”

  Boris Johnson opnieuw in opspraak: “Hij liet dieren evacueren uit Afghanis­tan terwijl mensen achterble­ven”

  Een nieuwe dag, een nieuw schandaal rond de Britse premier Boris Johnson. Uit gelekte e-mails zou immers blijken dat de premier persoonlijk tussenkwam om dieren uit Afghanistan te laten evacueren. Volgens critici gaf hij de dieren daarmee voorrang op burgers, die bijgevolg niet tijdig uit het land konden ontsnappen na de machtsovername door de taliban. In december deed BoJo nog claims van een klokkenluider bij Buitenlandse Zaken, die zei dat de regering dieren boven mensen koos, af als “complete nonsens”.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Wereldrecordpoging ‘langste busreis’: op 56 dagen doorkruis je 22 landen met “luxe bus”

  Wereldre­cord­po­ging ‘langste busreis’: op 56 dagen doorkruis je 22 landen met “luxe bus”

  Het Indiase expeditiebedrijf Adventures Overland wil de langste busreis ter wereld maken. Het bedrijf biedt hiervoor een 56-daagse reis aan voor maximaal 30 passagiers. De bus vertrekt in augustus en houdt halt in 22 landen. De passagiers reizen van de grootste stad van Turkije via de Balkan naar Oost-Europa, Scandinavië en via West-Europa naar de Britse hoofdstad. Wil je een van de 30 passagiers zijn? Een instapticket kost je net geen 23.000 euro.