Volledig scherm
© BELGA

"Johnson & Johnson test coronavaccin op maximaal 60.000 mensen” - Vlieghe: "Begin juli waren enkele evenementen écht niet goed georganiseerd”

De bubbel van vijf blijft overeind tot zeker eind september en shoppen per twee mag weer vanaf maandag. Het zijn enkele van de beslissingen die de Nationale Veiligheidsraad donderdag heeft genomen. Het dagelijks aantal nieuwe besmettingen in ons land blijft ondertussen verder dalen. Het aantal overlijdens is meer dan verdubbeld en ook het aantal ziekenhuisopnames zit in de lift, zo blijkt uit de laatste cijfers van Sciensano. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen over het coronavirus.

  1. Ruim 600 betogers opgepakt tijdens eerste actiedag tegen Wit-Russisch president Loekasjenko

    Ruim 600 betogers opgepakt tijdens eerste actiedag tegen Wit-Rus­sisch president Loekasjen­ko

    Op de eerste dag van de nationale staking waartoe oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja had opgeroepen zijn ruim 600 mensen opgepakt, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken in Minsk. Van de 581 arrestaties waren er 486 in hoofdstad Minsk. Ook vandaag waren er al protesten en arrestaties. De protesten tegen het bewind van president Aleksandr Loekasjenko nemen intussen “terroristische trekjes” aan, meent Loekasjenko zelf.