Het Janssen-coronavaccin van Johnson & Johnson.
Volledig scherm
Het Janssen-coronavaccin van Johnson & Johnson. © AP

Johnson & Johnson moet 15 miljoen dosissen Janssen-vaccin weggooien na vergissing in fabriek

De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson heeft 15 miljoen doses van zijn Janssen-coronavaccin moeten weggooien, nadat was gebleken dat die onbruikbaar waren als gevolg van een ongeluk in het productieproces, meldt The New York Times. De productie van het coronavaccin is nu vertraagd, omdat de Amerikaanse toezichthouder extra controles moet uitvoeren op de productielijn in de fabriek in Baltimore.

33 reacties

 • Spike Björk

  3 weken geleden
  Dat is gewoon een fabeltje zodat ze later kunnen zeggen dat Johnson & Johnson nog niet kan leveren en zo houden ze ons zoet.
 • Gino Denil

  3 weken geleden
  Het zat nog niet in flesjes gedoseerd, marianne torfs. Het was een hele partij goed voor 15 miljoen. Men zou dus ook kunnen stellen dat ze het al vanaf de eerste dosis ontdekt hebben. Maar je zal het maar ingespoten krijgen. Geruststellend is dat allemaal niet. Ze worden gemaakt, vervoerd en ingespoten door mensen. En die zijn verre van onfeilbaar.
 • Hans Bischoff

  3 weken geleden
  Zoals verwacht, de miserie begint!
 • Ronny Van Wijngaerden

  3 weken geleden
  15 miljoen dosissen is dat niet ongeveer 2,5 liter ?
 • Eric Leysen

  3 weken geleden
  Hoe meer nieuws over de vaccins, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat mijn keuze om me niet te laten vaccineren de juiste is. Experimentele rommel waarvan niemand weet wat de gevolgen binnen een paar jaar zijn. Net zoals ik het griepvaccin nog nooit heb laten inspuiten zal ik dat ook met deze vaccins doen.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen