John Crombez
Volledig scherm
John Crombez © Photo News

John Crombez: "Er valt drie miljard te besparen in gezondheidszorg”

Volgens berekeningen van voormalig sp.a-voorzitter John Crombez kan de gezondheidszorg het de komende jaren met minstens 3 miljard euro minder doen.  Dat zegt Crombez, die nu wetenschappelijk onderzoeker is aan de UGent, in Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. Hij becijferde ook dat als er niets verandert, de uitgaven de komende vijftien jaar met minstens 12 miljard euro zullen toenemen.

79 reacties

 • Bert Haver

  1 maand geleden
  Alle regeringen en parlementen tesamen kosten ons 600 miljoen euro is evenveel als 50 jaar geleden rekening houdende met de inflatie. Dus miljarden besparen op de regering zoals sommige hier beweren kan niet.
 • Steven Vanneberg

  1 maand geleden
  Het hoge woord is er uit: in de zorg is er zware overconsumptie. iedereen weet het, ziet het, kent het, maar het mag niet benoemd worden.
 • Luciano Van As

  1 maand geleden
  Oei een socialist die gaat besparen ? Dat gaat zijn voorzitter niet goedkeuren.
 • Kristine Delacourt

  1 maand geleden
  In de politiek valt er nog veel meer te besparen!
 • Simone Meeuwesen

  1 maand geleden
  De zorg heeft meer geld nodig. In de zorg kun je niet besparen. Als de dokter zegt een plaat laten nemen. Wie gaat er zeggen neen dit kost te veel geld.
 1. Mantelzorgers dreigen uit te vallen door mentale problemen: stad Antwerpen biedt gratis psychologische hulp aan
  ANTWERPEN

  Mantelzor­gers dreigen uit te vallen door mentale problemen: stad Antwerpen biedt gratis psychologi­sche hulp aan

  Het Antwerpse stadsbestuur maakt zich ernstig zorgen over het mentaal welzijn van de 48.000 mantelzorgers die de stad rijk is. Door de pandemie en de bijhorende maatregelen hebben ze het extra zwaar en dreigen ze af te haken. Daarom worden er voor elke mantelzorger drie gratis individuele sessies voorzien met psychologische hulp. “Mantelzorg is een onmisbare schakel in ons zorgsysteem.”
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.