John Crombez
Volledig scherm
John Crombez © Photo News

John Crombez: "Er valt drie miljard te besparen in gezondheidszorg”

Volgens berekeningen van voormalig sp.a-voorzitter John Crombez kan de gezondheidszorg het de komende jaren met minstens 3 miljard euro minder doen.  Dat zegt Crombez, die nu wetenschappelijk onderzoeker is aan de UGent, in Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. Hij becijferde ook dat als er niets verandert, de uitgaven de komende vijftien jaar met minstens 12 miljard euro zullen toenemen.

79 reacties

 • Ben Haest

  1 jaar geleden
  Alle regeringen en parlementen tesamen kosten ons 600 miljoen euro is evenveel als 50 jaar geleden rekening houdende met de inflatie. Dus miljarden besparen op de regering zoals sommige hier beweren kan niet.
 • Steven Vanneberg

  1 jaar geleden
  Het hoge woord is er uit: in de zorg is er zware overconsumptie. iedereen weet het, ziet het, kent het, maar het mag niet benoemd worden.
 • Luciano van As

  1 jaar geleden
  Oei een socialist die gaat besparen ? Dat gaat zijn voorzitter niet goedkeuren.
 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  In de politiek valt er nog veel meer te besparen!
 • Simone Meeuwesen

  1 jaar geleden
  De zorg heeft meer geld nodig. In de zorg kun je niet besparen. Als de dokter zegt een plaat laten nemen. Wie gaat er zeggen neen dit kost te veel geld.
 1. Proces tegen financier van de Rwandese genocide gaat eind september van start

  Proces tegen financier van de Rwandese genocide gaat eind september van start

  De Rwandees Félicien Kabuga, die bekendstaat als een van de vermoedelijke financiers van de genocide van 1994, zal vanaf 29 september terechtstaan in het Nederlandse Den Haag. Hij zal er zich moeten verantwoorden voor genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Dat heeft Iain Bonomy, rechter bij het Internationaal Restmechanisme voor Straftribunalen, donderdag gezegd. De internationale rechtbank rondt het werk van onder meer het Rwandatribunaal dan af.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 3. Mantelzorgers dreigen uit te vallen door mentale problemen: stad Antwerpen biedt gratis psychologische hulp aan
  ANTWERPEN

  Mantelzor­gers dreigen uit te vallen door mentale problemen: stad Antwerpen biedt gratis psychologi­sche hulp aan

  Het Antwerpse stadsbestuur maakt zich ernstig zorgen over het mentaal welzijn van de 48.000 mantelzorgers die de stad rijk is. Door de pandemie en de bijhorende maatregelen hebben ze het extra zwaar en dreigen ze af te haken. Daarom worden er voor elke mantelzorger drie gratis individuele sessies voorzien met psychologische hulp. “Mantelzorg is een onmisbare schakel in ons zorgsysteem.”