De Amerikaanse president Joe Biden (links) en zijn Poolse ambtgenoot Andrzej Duda.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden (links) en zijn Poolse ambtgenoot Andrzej Duda. © AP

Joe Biden drukt Poolse president op het hart: “Amerikaanse betrokkenheid bij NAVO is heilig”

De betrokkenheid van de Verenigde Staten bij de gemeenschappelijke defensietaak van de NAVO is “heilig”. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tegen zijn Poolse ambtgenoot Andrzej Duda.

28 reacties

 • Herman Van Arendonk

  1 jaar geleden
  Zonder de NAVO zaten de Russen al lang in onze achtertuin. Vroeger had ik mijn bedenkingen over de wapenwedloop, maar het is nu wel duidelijk dat we zonder de Amerikanen vroeg of laat met de Russische aggressie te maken zouden krijgen. Putin is een bloeddorstige dictator met revanche gevoelens richting het westen, en meer dan de helft van de Russische bevolking gelooft de propaganda die ze voorgeschoteld krijgt.
 • Bertrang Russell

  1 jaar geleden
  Wat olie op het vuur om wat meer wapens te kunnen verkopen 😞. Wat zou Biden ervan vinden als Mexico onder Nato vlag kernwapens op z'n grens zet?
 • Eric Batteau

  1 jaar geleden
  De reactie van Biden is nog een understatement van jewelste... Zolang Poetin aan de macht is kan er nooit sprake zijn van vrede in de ruimste zin van het woord! Losprijs zetten op z'n hoofd en op z'n ganse entourage! Engagement in oekraine en platbombarderen van hun belagers, zorgen voor luchtafweergeschut en bijstand waar het kan. Ook onze vrijheid komt anders in het gedrang. Weg met dat zielig ventje en laten kreperen op de meest mensonwaardige wijze!
 • Patrick Devogelaere

  1 jaar geleden
  Amerika is niet heilig voor de NAVO, Europa moet vrede op zijn continent nastreven door middel van zelfstandigheid op militair en technologisch gebied, de NAVO moet vervangen worden door de EVO ... "Europese Verdragsorganisatie"
 • Manuela Lespagnard

  1 jaar geleden
  Die leiders doen veel uitspraken maar intussen blijft die oorlog tussen Rusland en Oekraïne gewoon doorgaan. Is goede reclame voor Biden: de heilige uithangen. Die zal wel willen herkozen worden zeker?