ANP
Volledig scherm
© ANP

"Jihadgevaar komt van alle kanten"

Nu bekend is dat er twintig slapende terreurcellen zijn die ieder moment kunnen toeslaan in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland, is in de komende weken ook in Nederland een arrestatiegolf te verwachten. Dat zegt Ronald Sandee, voormalig analist bij de Nederlandse militaire geheime dienst MIVD, tegen De Telegraaf.

  1. Frankrijk maakt einde aan gratis coronatests voor niet-gevaccineerden

    Frankrijk maakt einde aan gratis corona­tests voor niet-gevacci­neer­den

    Vanaf vandaag kunnen niet-gevaccineerde inwoners van Frankrijk geen gratis coronatest meer laten afnemen. De beslissing is een nieuwe poging van de Franse regering om weigeraars aan te moedigen om zich toch te laten inenten en tegelijk de rekening voor de overheid te verlagen. Tot nu toe waren de tests in het land voor iedereen gratis, maar volgens de regering zijn coronatests geen alternatief voor vaccinaties, zeker nu iedereen erg gemakkelijk een prik kan laten zetten.
  2. Hawaii geeft gevangenen 50 dollar om zich te laten vaccineren

    Hawaii geeft gevangenen 50 dollar om zich te laten vaccineren

    Het Hawaiiaanse ministerie voor Veiligheid meldt dat bepaalde gevangenen op het eiland 50 dollar (ongeveer 43 euro) zullen krijgen om zich tegen het coronavirus te laten vaccineren. Volgens het ministerie wordt er alles aan gedaan “om de gevangenen zoveel mogelijk over het vaccin te leren en hen aan te moedigen om zich te laten inenten”. De campagne zou “een aanzienlijke toename in het aantal vaccinaties” onder gevangenen tot stand moeten brengen. Toch is niet iedereen het eens met het initiatief.