Lale Gül
Volledig scherm
Lale Gül © Op1

Jeugddetentie voor doodsbedreigingen aan Nederlandse schrijfster Lale Gül

In de zaak over de doodsbedreigingen aan het adres van de Nederlandse schrijfster Lale Gül heeft de rechtbank in Amsterdam de negentienjarige Oguz Ö. woensdag veroordeeld tot twaalf maanden jeugddetentie, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. De gevangenisstraf is gelijk aan de eis van het openbaar ministerie.

5 reacties

 • André Vermaelen

  1 maand geleden
  Vrouw van het jaar. Verplichte lectuur in alle scholen.
 • Samuel Sandovalleri

  2 maanden geleden
  Respect voor mevrouw!
 • Andre Perneel

  2 maanden geleden
  Respect voor Lale , die heeft ballen . Er moesten er meer zijn die het aandurven de islam in zijn hemd te zetten ! De waarheid mag (moet ) gezegd worden !
 • ERIC VAN DEN EEDE

  2 maanden geleden
  Het boek van het jaar! Een aanrader!
 • Gustaaf Tielemans

  2 maanden geleden
  Respect, eindelijk iemand die uit de duisternis durft te treden.
 1. Al zeker 13 besmettingen met omikronvariant onder passagiers die in Nederland arriveerden
  Play

  Al zeker 13 besmettin­gen met omikronva­ri­ant onder passagiers die in Nederland arriveer­den

  Bij dertien van de reizigers die vrijdag uit Zuid-Afrika op Schiphol aankwamen, is tot nu toe de omikronvariant van het virus aangetroffen. Dat meldt het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het onderzoek naar alle 61 positief geteste personen is nog niet afgerond. Mogelijk wordt de nieuwe variant in meer testmonsters aangetroffen. Ook een Vlaams koppel zit nog steeds in isolatie in Nederland.
 2. Drukte op luchthaven Kaapstad na nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant: “Alles achtergelaten om zo snel mogelijk het vliegtuig te kunnen nemen”
  Play

  Drukte op luchthaven Kaapstad na nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavari­ant: “Alles achtergela­ten om zo snel mogelijk het vliegtuig te kunnen nemen”

  Op de luchthaven van Kaapstad is het vrijdag heel druk geworden. Verschillende reizigers proberen zo snel mogelijk het land te verlaten, omdat ze vrezen voor een nieuwe lockdown. Nu er een nieuwe coronavariant uit zuidelijk Afrika rondgaat, nemen verschillende Europese landen al extra maatregelen. Een van de reizigers vertelt dat ze “alles achterliet om zo snel mogelijk het vliegtuig richting haar familie te kunnen nemen.”
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Lale Gül schreef een beklijvend boek over haar strenge islamitische opvoeding: “Mijn familie is er niet blij mee, maar het is wel zoals ik het heb beleefd”
  PREMIUM
  Literatuur

  Lale Gül schreef een beklijvend boek over haar strenge islamiti­sche opvoeding: “Mijn familie is er niet blij mee, maar het is wel zoals ik het heb beleefd”

  De multiculturele samenleving blijkt minder evident te zijn dan sommigen in gedachten hadden. Iemand die het kan weten is de Nederlandse Lale Gül (23), die in een streng islamitisch milieu is opgegroeid, maar daar nu afstand van genomen heeft. Ze schreef er met ‘Ik ga leven’ een beklijvend boek over. Dat wordt haar niet door iedereen in dank afgenomen. “Zulke extreme reacties had ik niet verwacht”, klinkt het in Primo.