Boris Johnson en Jennifer Arcuri.
Volledig scherm
Boris Johnson en Jennifer Arcuri. © AFP

Jennifer Arcuri praat voor het eerst over relatie met Boris Johnson maar weigert te zeggen hoe intiem die precies was

BuitenlandJennifer Arcuri (34) – de Amerikaanse onderneemster met wie de Britse premier Boris Johnson meer dan bevriend zou zijn geweest en die overheidsgeld en gunsten van hem gekregen zou hebben – heeft voor het eerst een interview gegeven. In Good Morning Britain op de Britse zender ITV gaf ze toe dat hij “een hele goed vriend” was en haar “vijf, tien, een handvol keren” had bezocht op kantoor en bij haar thuis toen hij nog burgemeester van Londen was, maar ze weigerde te antwoorden op vragen of ze een intieme relatie hadden gehad: “Dat zijn niemands zaken.”

  1. Chinese economie is eerste grote economie die herstelt van coronapandemie: bijna 5 procent groei

    Chinese economie is eerste grote economie die herstelt van coronapan­de­mie: bijna 5 procent groei

    De Chinese economie is ondanks de coronapandemie in het derde kwartaal van dit jaar flink gegroeid. Het bruto binnenlands product steeg in die periode met 4,9 procent ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die vandaag in Peking zijn vrijgegeven. China zal naar verwachting de enige G20-economie zijn die dit jaar groeicijfers kan voorstellen. Volgens het Internationaal Monetair Fonds zal de wereldeconomie daarentegen met 4,4 procent krimpen, de sterkste neergang sinds de Grote Depressie.
  1. Johnson ontkent dat hij Amerikaanse zakenvrouw heeft bevoordeeld door haar overheidsgeld te geven

    Johnson ontkent dat hij Amerikaan­se zakenvrouw heeft bevoor­deeld door haar overheids­geld te geven

    De Britse premier Boris Johnson heeft berichten weersproken dat hij als burgemeester van Londen (2008-2016) een Amerikaanse kennis zou hebben bevoordeeld. Afgelopen week kwam The Sunday Times met het verhaal dat hij als burgervader een vriendin, Jennifer Arcuri, aan meer dan 140.000 euro overheidsgeld zou hebben geholpen. Hij had destijds duidelijk moeten laten weten dat hij een vriend van de Amerikaanse ondernemer Arcuri was, suggereerde het zondagsblad.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement