Witte duiven worden vrijgelaten tijdens de herdenkingsceremonie van de atoomaanval op Nagasaki. 76 jaar geleden, op 9 augustus 1945, werd de Japanse stad door een Amerikaanse atoombom verwoest.
Volledig scherm
Witte duiven worden vrijgelaten tijdens de herdenkingsceremonie van de atoomaanval op Nagasaki. 76 jaar geleden, op 9 augustus 1945, werd de Japanse stad door een Amerikaanse atoombom verwoest. © EPA

Japanse stad Nagasaki herdenkt atoomaanval tijdens Tweede Wereldoorlog

De Japanse stad Nagasaki heeft de 76ste verjaardag van de verwoesting door de Amerikaanse atoombom herdacht. Op de ceremonie benadrukte de burgemeester Tomihisa Taue dat er een nieuw akkoord over een nucleair verbod moet komen. “Wereldleiders moeten zich inzetten voor de vermindering van nucleaire wapens en moeten vertrouwen opbouwen”, klonk het. 

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.