Op de button staat een manga-figuurtje dat staat voor menstruerende vrouwen.
Volledig scherm
Op de button staat een manga-figuurtje dat staat voor menstruerende vrouwen. © wwdjapan

Japans warenhuis onder vuur om ‘menstruatie-buttons’ op vrouwenafdeling

Om de schaamte rondom menstruatie te verminderen kwam het Japanse warenhuis Daimaru Umeda in Osaka met het idee om medewerksters van een speciale vrouwenafdeling een button te laten dragen als ze ongesteld waren. Ze zouden hierdoor het taboe rondom ongesteld zijn wegnemen.

4 reacties

 • Anoniem

  2 jaar geleden
  ik hoop dat jouw reactie sarcastisch is, romy...
 • Resist You

  2 jaar geleden
  Super mooi idee !
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Ik ben blij dat ik zo'n dingen lees. Dan kan ik mijn kleinkinderen voor het een en voor het ander waarschuwen als ze daar rijp voor zijn.
 • Griet Maes

  2 jaar geleden
  Huh, wat is dat voor een denigrerende maatregel! Mag een vrouw dat misschien nog privé houden??? Ze kunnen op die manier wel goed bijhouden wie er zwanger is en het nog niet wil vertellen! Meer dan een maand geen maandstonden gehad? Buiten, want kans is groot dat ze zwanger zijn!
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!