Een televisiescherm in Tokyo toont beelden van een raketlancering in Noord-Korea.
Volledig scherm
Een televisiescherm in Tokyo toont beelden van een raketlancering in Noord-Korea. © via REUTERS

Japan wil tientallen miljarden uitgeven aan raketten door dreiging uit Noord-Korea en China

Japan is van plan de komende vijf jaar zo'n vijf biljoen yen (35 miljard euro) te investeren in de ontwikkeling van langeafstandsraketten, meldt het Japanse persbureau Kyodo op basis van regeringsbronnen. Het besluit zou zijn ingegeven door de dreiging die uitgaat van het raket- en kernwapenprogramma van Noord-Korea en de militaire opbouw van China.

7 reacties

 • Robert Thomassen

  2 maanden geleden
  Er zijn weinig ( geen) vredestichers onder de wereldleiders.
 • Jacques Van de Velde

  2 maanden geleden
  Er zijn nu al kernwapens om deze fascinerende wereldbol duizenden keren volledig te vernietigen en toch blijkt dat nog niet genoeg terwijl er nu beter geld en innovatie zou ingezet worden aan milieu en energie oplossingen. MensDOM zeker.
 • Dirk BERX

  2 maanden geleden
  Met een jaarlijkse wereldwijde uitgaven van 2,6 biljoen euro voor wapens, kan elk normaal denkend mens enkel nog zeggen: hoe lang nog voor de mens zijn "eigen" planeet volledig gaat opblazen !
 • Martine Mertens

  2 maanden geleden
  Zijn we met zen allen dan ook nog niet genoeg bedreigd geweest? Moeten we maar over ons heen laten lopen dan? Hoe dikwijls horen we niet van die machtsgeile dictators dat wij de slechten zijn? Gewoon omdat onze cultuur een bedreiging zou kunnen zijn voor hun macht en een verlossing voor hun volk? Zolang als niemand een aanval uitvoert mogen wij niet aanvallen. Volledig akkoord maar indien één van die "leiders" ook maar één poot uitsteekt mag de oorlog gerust uitbreken. Laat u toch niet doen.
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  En de USA zal ze leveren.
 1. KIJK. Internet ligt in een deuk met video waarin Amerikaanse first lady man van Kamala Harris op mond kust

  KIJK. Internet ligt in een deuk met video waarin Amerikaan­se first lady man van Kamala Harris op mond kust

  Kort voor de State of the Union-toespraak van de Amerikaanse president Joe Biden gisteren waren alle ogen even gericht op zijn vrouw Jill. Die groette Doug Emhoff, de man van vicepresident Kamala Harris, wel op een erg joviale manier. In een video is te zien hoe Biden Emhoff vol op de mond lijkt te kussen. De beelden gingen – hoe kan het ook anders – viraal op sociale media en hebben al voor de nodige hilariteit gezorgd. “Ik wist niet dat het Capitool een kiss cam had”, klinkt het onder meer.
 2. President Zelensky brengt verrassingsbezoek aan Verenigd Koninkrijk: onder meer ontmoeting met koning Charles op de planning

  President Zelensky brengt verras­sings­be­zoek aan Verenigd Koninkrijk: onder meer ontmoeting met koning Charles op de planning

  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag in het Verenigd Koninkrijk voor een verrassingsbezoek. Dat heeft Downing Street bekendgemaakt. Op de planning staat onder meer een ontmoeting met koning Charles in Buckingham Palace. De Britse premier Rishi Sunak verwelkomde Zelensky vanmorgen op de luchthaven. Het is het eerste bezoek dat de Oekraïense president aan het VK brengt sinds 2020. De Britse regering heeft ter gelegenheid een reeks nieuwe sancties tegen Rusland aangekondigd.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. OVERZICHT. Al meer dan 8.100 doden na aardbeving in Turkije en Syrië
  Update

  OVERZICHT. Al meer dan 8.100 doden na aardbeving in Turkije en Syrië

  Bij een zware aardbeving met een kracht van 7,8 zijn al zeker 8.164 doden gevallen. Dat blijkt uit een nieuwe balans. In Turkije werden 5.894 doden geteld, in buurland Syrië zijn zeker 2.270 mensen omgekomen. Hulp uit de hele wereld is onderweg, maar het slechte weer bemoeilijkt de zoektocht naar overlevenden. De totale omvang van de ramp blijft nog onduidelijk, veel mensen zijn nog vermist. De WHO vreest dat de dodentol nog kan oplopen tot boven de 20.000.