Een Japanse F-35. Archieffoto.
Volledig scherm
Een Japanse F-35. Archieffoto. © AFP

Japan vindt boven zee neergestorte F-35, nog geen spoor van piloot

Het Japanse ministerie van Defensie gaat ervan uit dat de F-35 van de Japanse luchtmacht die gisterenmorgen vermist raakte tijdens een trainingsvlucht, is neergestort. Het ministerie komt tot die conclusie op basis van gevonden wrakstukken, meldt de zender NHK. Van de piloot is nog altijd geen spoor.

5 reacties

 • paul remy lemmens

  3 jaar geleden
  was dit een bestelling zonder reukje of verwachten wij nog een schandaal
 • censor

  3 jaar geleden
  Japanners die met F35 vliegen....terwijl, die een veel betere vlieger kunnen maken qua techniek....heel vreemd.
 • wim Goossens

  3 jaar geleden
  Kunnen ze in Amerika, bij uitstek Boeing, nog vliegtuigen maken die in de lucht blijven ? zowel de 737-max als de F35 vallen regelmatig uit de lucht ...
 • Jef Lois

  3 jaar geleden
  En ook deze brol hebben ze hier gekocht.
 • Tim Claes

  3 jaar geleden
  F35, is dat niet het type vliegtuig waar België miljarden gaat aan uitgeven, maar dat nu al de bijnaam heeft van de Fyra onder de vliegtuigen te zijn? Steek dat geld in de gezondheidszorg, de pensioenen en het onderwijs. Daar komen tenminste geen ongelukken van.
 1. Nissan wil ex-voorzitter Ghosn afzetten

  Nissan wil ex-voorzitter Ghosn afzetten

  Bij de Japanse autobouwer Nissan is op maandag 8 april een buitengewone aandeelhoudersvergadering gepland. Daar zouden voormalig voorzitter Carlos Ghosn, die in Japan terechtstaat voor financieel wangedrag, en voormalig vicevoorzitter Greg Kelly afgezet worden uit de raad van bestuur. De aandeelhouders zullen ook stemmen over de benoeming van Jean-Dominique Senard, de nieuwe voorzitter bij Renault, als bestuurder bij Nissan. Dat heeft de Japanse autobouwer gemeld.
 2. Gevallen topman Carlos Ghosn haalt uit naar Nissan-managers: “Vies spelletje gespeeld”

  Gevallen topman Carlos Ghosn haalt uit naar Nis­san-managers: “Vies spelletje gespeeld”

  Gevallen autotycoon Carlos Ghosn zegt dat zijn arrestatie in Japan is bekokstoofd door managers bij Nissan. Die speelden “een vies spelletje'' door op zijn val aan te sturen in plaats van te werken aan verbetering van de resultaten van het bedrijf, zegt de gevallen topman in een videoboodschap. Die had hij opgenomen voordat hij eind vorige week opnieuw werd opgepakt. De beelden werden vandaag vrijgegeven.