REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Japan verlengt en breidt noodtoestand uit door recordaantal nieuwe besmettingen in Tokio na start Olympische Spelen

De Japanse regering heeft beslist de noodtoestand in Tokio te verlengen en uit te breiden naar vier andere departementen. De gezondheidscrisis is aan het verergeren en treft ook atleten die deelnemen aan de een week geleden begonnen Olympische Spelen.

 1. Coronagevallen zorgen voor nervositeit in olympisch dorp: “Het systeem is niet waterdicht”
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  Coronage­val­len zorgen voor nervosi­teit in olympisch dorp: “Het systeem is niet waterdicht”

  Houdt Tokio het hoofd koel? Hoe meer atleten, begeleiders en officials in het olympisch dorp inchecken, hoe duidelijker het wordt dat de strenge regels en richtlijnen die Japan oplegt lang niet altijd coronaproof of waterdicht zijn. En dat zorgt voor nervositeit, enkele dagen voor het begin van de Spelen. “Het is een permanente angst dat al ons werk in het water valt door een positief geval”, zegt Carole Bam, coach van spurtster Cynthia Bolingo.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.