REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Japan verlengt en breidt noodtoestand uit door recordaantal nieuwe besmettingen in Tokio na start Olympische Spelen

De Japanse regering heeft beslist de noodtoestand in Tokio te verlengen en uit te breiden naar vier andere departementen. De gezondheidscrisis is aan het verergeren en treft ook atleten die deelnemen aan de een week geleden begonnen Olympische Spelen.

 1. Erdogan wil dat Poetin Oekraïense provincies niet annexeert, maar gaat onderhandelen

  Erdogan wil dat Poetin Oekraïense provincies niet annexeert, maar gaat onderhande­len

  De Turkse president Erdogan heeft er in een gesprek met zijn Russische ambtgenoot Poetin op aangedrongen dat de Russische leider geen gebieden in Oekraïne annexeert, “maar onderhandelingen een kans geeft”. Erdogan probeert soms met succes te bemiddelen tussen Oekraïne en Rusland. Daardoor kwam er een overeenkomst tot stand voor de scheepvaart die Oekraïense voedselproducten over de Zwarte Zee naar de wereldmarkt brengt.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. Het is stil in Tokio, ziet Vlaming die in de stad van 14 miljoen mensen woont: “Worden meest unieke, maar ook minst gewilde Spelen ooit”
  PREMIUM

  Het is stil in Tokio, ziet Vlaming die in de stad van 14 miljoen mensen woont: “Worden meest unieke, maar ook minst gewilde Spelen ooit”

  Het is nooit stil in Tokio, een stad met 14 miljoen inwoners. Maar toch: het is er stiller dan gebruikelijk. Corona, weet u wel. “De uitbundigheid die je mag verwachten bij de start van de Spelen, is er niet”, zegt Rob Van Nylen (52), die sinds 1996 in Tokio woont en werkt. Het volk mort, de regering heeft de noodtoestand afgekondigd, buitenlandse fans mogen het land niet binnen, de besmettingen stijgen, maar straks beginnen de Olympische Spelen er toch. “Als één land dat kan, in deze uitzonderlijke situatie, dan is het Japan.”