Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © afp

Japan telt meer dan 90.000 honderdplussers: een nieuw record

Japan telt voor het eerst meer dan 90.000 honderdplussers, goed voor een nieuw record. Volgens de Japanse omroep NHK sneuvelt dat record al 52 jaar op een rij.

 1. LIVE AARDBEVING. B-FAST stuurt veldhospitaal en 10.000 slaapzakken naar Turkije: eerste team vertrekt morgen

  LIVE AARDBEVING. B-FAST stuurt veldhospi­taal en 10.000 slaapzak­ken naar Turkije: eerste team vertrekt morgen

  Na de zware aardbeving in het grensgebied van Turkije en Syrië zijn al meer dan 7.300 doden geteld. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vreest dat de dodentol na de aardbevingen in Turkije en Syrië in de komende weken kan verachtvoudigen. Reddingswerkers zetten alles op alles om mensen vanonder het puin te halen, maar de weersomstandigheden bemoeilijken die reddingsacties. Vanuit alle delen van de wereld zijn reddingswerkers of hulpgoederen onderweg naar de getroffen regio.
 1. Verdachte geïdentificeerd in verdwijningszaak Franse Héléna (21): “Hij gaf toe dat hij iets stoms had gedaan”
  Update

  Verdachte geïdentifi­ceerd in verdwij­nings­zaak Franse Héléna (21): “Hij gaf toe dat hij iets stoms had gedaan”

  De Franse politie heeft een verdachte op het oog in de verdwijningszaak rond de 21-jarige Héléna Cluyou. De jonge vrouw raakte meer dan een week geleden vermist na een avondje uit in de stad Brest, in het noordwesten van Frankrijk. Volgens de onderzoekers is het mogelijk dat ze door een auto werd aangereden en dat de bestuurder haar lichaam nadien heeft verstopt. De 36-jarige verdachte zou hebben toegegeven dat hij “een stomme fout had gemaakt”.