REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Japan investeert 6 miljard in nieuwe chipfabriek om tekort op te vangen

Het Taiwanese chipconcern TSMC kondigt aan dat het een nieuwe chipfabriek in Japan zal bouwen, met hulp van Sony. De realisatie hiervan zal meer dan 6 miljard euro kosten. Vanwege het sterke economische herstel van de coronacrisis is de vraag naar chips sterk toegenomen, terwijl het aanbod beperkt is. Veel grote chipbedrijven zijn daarom de productiecapaciteit aan het vergroten.

 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Ook aan vooravond van begrafenis prins Philip feestjes in ambtswoning Britse premier: woordvoerder Johnson excuseert zich bij koningin Elizabeth

  Ook aan vooravond van begrafenis prins Philip feestjes in ambtswo­ning Britse premier: woordvoer­der Johnson excuseert zich bij koningin Elizabeth

  Het kantoor van de Britse premier Boris Johnson heeft koningin Elizabeth excuses aangeboden voor het houden van twee feestjes op 16 april 2021, op de vooravond van de begrafenis van prins Philip, de echtgenoot van Elizabeth. Op dat moment was het Verenigd Koninkrijk in lockdown vanwege de coronacrisis en gold een officiële periode van rouw in verband met het overlijden van de prins, de echtgenoot van koningin Elizabeth II. Op de beide feestjes waren ongeveer dertig mensen aanwezig. Dat schrijft de krant ‘The Telegraph’, die gesproken heeft met aanwezigen. Johnson zelf was er niet bij.