Jan Jambon in gesprek met de Catalaanse president Quim Torra
Volledig scherm
Jan Jambon in gesprek met de Catalaanse president Quim Torra © BELGA

Jambon en Catalaanse president roepen EU op om “integratie nieuwe onafhankelijke staten makkelijker te maken”

Vlaams minister-president Jan Jambon en de Catalaanse president Quim Torra roepen Europa op om het makkelijker te maken voor nieuwe onafhankelijke staten om te integreren in de unie. Jambon is vandaag op bezoek in Barcelona op uitnodiging van de Catalaanse regering.

21 reacties

 • Kees Huls

  1 jaar geleden
  Wij zijn in nood van een sterk Europa met allemaal dezelfde wetten op gebied van financiën, belasting, fraudeopsporing enz. Uitvoering, ook financieel op regionaal en gemeentelijk niveau. Dit lost problemen van Cataloniërs, Basken, Vlamingen en Walen enz. op. Er moet een sterk machtsblok zijn tegen China, India enz. VS zal (verder) de dieperik in gaan.
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Ik geloof niet in grote 'rijken'. Ze kosten heel veel in opbouw aan tijd, energie en mensenlevens, en ze vallen toch uiteen, nogmaals met verlies aan vele mensenlevens. Het feodalisme (versnippering) hoort thuis in de Middeleeuwen. Dit is de 21ste eeuw. Ik geloof in kleine, onafhankelijke staten waar de inwoners zelf alles beslissen.
 • rob jamers

  1 jaar geleden
  De Catalaanse politiekers hebben duidelijk de grondwet genegeerd en zijn dus schuldig aan een misdrijf. De straf is volledig terecht. Separatisme is nog nooit in het voordeel geweest van de bevolking. Enkel politici profiteren hiervan. Hopelijk wordt lafaard Puigdemont nu eindelijk uitgeleverd aan de justitie van zijn land
 • John Rogers

  1 jaar geleden
  Wat dan met de Vlamingen die wel Belg willen blijven? "Integratie" van meer verdeeldheid binnen een unie is een contradictio in terminis!
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Die Franstalige rijken-heerschappij in Vlaanderen zijn nog altijd dezelfde, Carl Vangenechten. Alleen spreken die nu Nederlands en vormen die de achterban van een partij als de N-VA. Een afscheiding in een land komt er nooit door en voor de gewone burger. Maar door en voor de rijke elite die haar gestegen rijkdom en economische macht vertaald wil zien in meer politieke macht. Om nog rijker te kunnen worden.
 1. Dochter omstreden legerkapitein roept op tot boycot Nederlandse film De Oost: “Extreem voorbeeld van geschiedvervalsing”
  PREMIUM
  FILM

  Dochter omstreden legerkapi­tein roept op tot boycot Nederland­se film De Oost: “Extreem voorbeeld van geschied­ver­val­sing”

  De veelbesproken film De Oost, over Nederlandse troepen in de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog (1945-1949), zet bij de nabestaanden van het hoofdpersonage kwaad bloed. Palmyra Westerling, dochter van de omstreden kapitein Raymond Westerling (1919-1987), roept op de film te boycotten. Ook Jeroen Perceval vertolkt een rol in De Oost. “Over de rug van mijn vader worden feiten verdraaid en onwaarheden verkondigd.”
 2. Spanje vaardigt nieuw Europees arrestatiebevel uit tegen Puigdemont: separatisten komen massaal op straat, politie chargeert

  Spanje vaardigt nieuw Europees arrestatie­be­vel uit tegen Puigdemont: separatis­ten komen massaal op straat, politie chargeert

  Het Spaanse Hooggerechtshof heeft een nieuw arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Catalaanse ex-premier Carles Puigdemont. Het hof doet dat nadat het eerder vandaag strenge celstraffen uitsprak voor de ministers uit Puigdemonts regering. Die moeten meer dan tien jaar naar de gevangenis. In Barcelona is er massaal straatprotest tegen de veroordelingen. Verscheidene straten, pleinen en toegangswegen zijn afgesloten, onder meer die tot de luchthaven. De politie heeft op de luchthaven verschillende keren gechargeerd tegen de manifestanten.
 3. Ontsnapte koe wordt in Engeland “tot 4 keer toe” aangereden door politiecombi: “Duidelijk om het dier te doden”

  Ontsnapte koe wordt in Engeland “tot 4 keer toe” aangereden door politiecom­bi: “Duidelijk om het dier te doden”

  Nadat een koe donderdagavond ontsnapte uit een boerderij in het Engelse Berkshire, vond de lokale politie er niets anders op dan het dier enkele keren aan te rijden met een combi. “De koe werd tot vier keer toe geraakt door het busje, duidelijk in een poging het dier te doden”, aldus een getuige. Het manoeuvre kan alvast op weinig begrip rekenen van de buurtbewoners.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser