Jan Jambon in gesprek met de Catalaanse president Quim Torra
Volledig scherm
Jan Jambon in gesprek met de Catalaanse president Quim Torra © BELGA

Jambon en Catalaanse president roepen EU op om “integratie nieuwe onafhankelijke staten makkelijker te maken”

Vlaams minister-president Jan Jambon en de Catalaanse president Quim Torra roepen Europa op om het makkelijker te maken voor nieuwe onafhankelijke staten om te integreren in de unie. Jambon is vandaag op bezoek in Barcelona op uitnodiging van de Catalaanse regering.

21 reacties

 • Kees Huls

  2 jaar geleden
  Wij zijn in nood van een sterk Europa met allemaal dezelfde wetten op gebied van financiën, belasting, fraudeopsporing enz. Uitvoering, ook financieel op regionaal en gemeentelijk niveau. Dit lost problemen van Cataloniërs, Basken, Vlamingen en Walen enz. op. Er moet een sterk machtsblok zijn tegen China, India enz. VS zal (verder) de dieperik in gaan.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Ik geloof niet in grote 'rijken'. Ze kosten heel veel in opbouw aan tijd, energie en mensenlevens, en ze vallen toch uiteen, nogmaals met verlies aan vele mensenlevens. Het feodalisme (versnippering) hoort thuis in de Middeleeuwen. Dit is de 21ste eeuw. Ik geloof in kleine, onafhankelijke staten waar de inwoners zelf alles beslissen.
 • rob jamers

  2 jaar geleden
  De Catalaanse politiekers hebben duidelijk de grondwet genegeerd en zijn dus schuldig aan een misdrijf. De straf is volledig terecht. Separatisme is nog nooit in het voordeel geweest van de bevolking. Enkel politici profiteren hiervan. Hopelijk wordt lafaard Puigdemont nu eindelijk uitgeleverd aan de justitie van zijn land
 • John Rogers

  2 jaar geleden
  Wat dan met de Vlamingen die wel Belg willen blijven? "Integratie" van meer verdeeldheid binnen een unie is een contradictio in terminis!
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Die Franstalige rijken-heerschappij in Vlaanderen zijn nog altijd dezelfde, Carl Vangenechten. Alleen spreken die nu Nederlands en vormen die de achterban van een partij als de N-VA. Een afscheiding in een land komt er nooit door en voor de gewone burger. Maar door en voor de rijke elite die haar gestegen rijkdom en economische macht vertaald wil zien in meer politieke macht. Om nog rijker te kunnen worden.