Marc Sutton
Volledig scherm
Marc Sutton © Facebook

Jager schiet wielertoerist dood in Franse Alpen

De Brit Marc Sutton (34) was aan het rijden met zijn mountainbike in de buurt van Morzine toen hij werd doodgeschoten door een 22-jarige Franse jager.

24 reacties

 • Rayan El Arami

  3 jaar geleden
  Ik blijf er bij: hoog tijd dat die middeleeuwse praktijk verboden wordt. Laat het uitdunnen van het wildbestand teneinde het gezond te houden (= veel gebruikt excuus van die schietgrage idioten), over aan de boswachters. Die hebben hiervoor de juiste opleiding gehad.
 • Wannes Vandevelde

  3 jaar geleden
  Ook hier in België (o.a. in de Ardennen) zijn er plaatsen waar je beter niet wandelt tijdens het jachtseizoen. Online vind je daaromtrent kaarten en info. Zelf wandelden we ooit 's zomers met kinderen nabij Malmedy, tot we een loop uit een jachthut zagen steken. Zouden waarschuwingsborden in jachtbos moeten hangen. Als dat in Zweden wel kan, dan moet dat overal kunnen.
 • Jacky Denayer

  3 jaar geleden
  Vorig jaar hier in de Aveyron ( zuid west frankrijk) een vrouw ( 2 kindjes)die haar was aan het ophangen was eveneens door een verdwaalde kogel van 24 jarige gast.... mischien leeftijd en opleiding aanpassen ??
 • Ward Lepoutre

  3 jaar geleden
  Voor je jagers allemaal over dezelfde kam scheert moet je eerst eens stilstaan wat zij allemaal wel goed doen! Dit zijn hele spijtige ongevallen die waarqchijnlijk te weiten zijn aan onopplettendheid en niet zouden mogen gebeuren! Beter toezicht op jonge jagers is zeker nodig maar de illusie dat jacht een overbodige hobby is is zeker misplaatst. Ikzelf ben geen jager maar woon in het "wild" en zie veel meer dan appartementbewoners wat nodig is!
 • walter declercq

  3 jaar geleden
  een rennend dier in opvallende kleuren?
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.