Het hoge water van de Maas bij het geëvacueerde plaatsje Arcen. De hevige regenval en overstromingen in Nederlands Limburg hebben voor veel schade gezorgd. (17/07/2021)
Volledig scherm
Het hoge water van de Maas bij het geëvacueerde plaatsje Arcen. De hevige regenval en overstromingen in Nederlands Limburg hebben voor veel schade gezorgd. (17/07/2021) © ANP

Jaarlijks half miljard extra nodig voor maatregelen extreem weer in Nederland

Een volgende Nederlandse regering moet jaarlijks 500 miljoen euro extra uitgeven om maatregelen te nemen tegen de gevolgen van extreem weer. Ontslagnemend minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen zegt dat in het AD. Volgens de minister is het geld nodig om het land te wapenen tegen hitte, droogte en wateroverlast.

 1. IAEA-chef dringt aan op verdere gesprekken over veiligheidszone kerncentrale Zaporizja

  IAEA-chef dringt aan op verdere gesprekken over veilig­heids­zo­ne kerncentra­le Zaporizja

  Het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie (IAEA) heeft maandag aangedrongen op verdere gesprekken over een veiligheidszone rond de Oekraïense kerncentrale Zaporizja. In de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York, heeft IAEA-chef Rafael Grossi vorige week al gesproken met vertegenwoordigers van Rusland en Oekraïne. “Ik ben bereid het overleg met beide landen deze week voort te zetten”, zei Grossi maandag in Wenen.
 2. Gemoederen in Iran lopen hoog op nadat politie opnieuw 20-jarige vrouw doodschiet te midden van protestgolf
  Play

  Gemoederen in Iran lopen hoog op nadat politie opnieuw 20-jarige vrouw doodschiet te midden van protest­golf

  In Iran zorgt de dood van een jonge vrouw – reeds de tweede in amper enkele weken tijd – voor grote verontwaardiging. De 20-jarige Hadis Najafi werd doodgeschoten door de Iraanse politie tijdens een van de vele protesten naar aanleiding van het overlijden van de 22-jarige Mahsa Amini. Zij werd mishandeld omdat ze haar hijab niet correct zou hebben gedragen. Beelden van Najafi, die nu geprezen wordt als verzetssymbool, worden massaal gedeeld op sociale media. Volgens een ngo zijn er in Iran minstens 76 mensen om het leven gekomen bij manifestaties.