Het hoge water van de Maas bij het geëvacueerde plaatsje Arcen. De hevige regenval en overstromingen in Nederlands Limburg hebben voor veel schade gezorgd. (17/07/2021)
Volledig scherm
Het hoge water van de Maas bij het geëvacueerde plaatsje Arcen. De hevige regenval en overstromingen in Nederlands Limburg hebben voor veel schade gezorgd. (17/07/2021) © ANP

Jaarlijks half miljard extra nodig voor maatregelen extreem weer in Nederland

Een volgende Nederlandse regering moet jaarlijks 500 miljoen euro extra uitgeven om maatregelen te nemen tegen de gevolgen van extreem weer. Ontslagnemend minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen zegt dat in het AD. Volgens de minister is het geld nodig om het land te wapenen tegen hitte, droogte en wateroverlast.

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.