Onder meer in Rome zijn bars, restaurants en musea weer open.
Volledig scherm
Onder meer in Rome zijn bars, restaurants en musea weer open. © Photo News

Italië versoepelt maatregelen: toeristische attracties en horeca weer open

Italië heeft maandag de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld. Bijna 300.000 horecazaken en toeristische attracties zoals het Colosseum en het Pantheon gaan weer open. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) komt de versoepeling te vroeg. 

4 reacties

 • Johannes Wempe

  1 jaar geleden
  We mogen nog niet in eigen land reizen, wel in de eigen regio, tenminste als je regio geel is. De musea zijn voorlopig alleen door de week open en niet 's weekends.
 • Karina Verhelst

  1 jaar geleden
  Gezondheid primeert, Maar sommige willen echt nie begrijpen dat mensen zonder inkomen zitten
 • Patrick Peeters

  1 jaar geleden
  Ze zouden van in het begin Europese maatregelen moeten handhaven hebben. Nu doet ieder land zijn zin met alle gevolgen vandien. Het virus zal zich blijven verplaatsen.
 • Marc WINCKELMANS

  1 jaar geleden
  Marc Winckelmans Sorry, veel te vroeg. Ik ben het eens met de virologen en Premier De Croo. Geen jojo-effect spelen, liever open in april dan maart. Maar open blijven voor 100 jaar.
 1. Russische ex-kolonel verrast kijkers op staatstelevisie: “Situatie op het front zal voor ons enkel maar erger worden”
  Play

  Russische ex-kolonel verrast kijkers op staatstele­vi­sie: “Situatie op het front zal voor ons enkel maar erger worden”

  “De situatie op het front zal voor ons enkel maar erger worden. Binnenkort komen we voor een blok van een miljoen Oekraïense soldaten te staan. Op geopolitiek vlak staan we dan weer geïsoleerd. Praktisch de hele wereld is tegen ons.” Mikhail Khodarenok, een Russische kolonel op rust, heeft er in een verbaal steekduel met presentatrice Olga Skabeyeva geen doekjes om gewonden. Zeer opvallend toch, want de militaire analist deed de uitspraken tijdens een interview op de Russische staatstelevisie. Uit reacties op sociale media bleek dat zijn boodschap bij het volk aankwam als een complete verrassing.