Italiaanse senaat schrapt wet die LGBTQ+-gemeenschap moest beschermen.
Volledig scherm
Italiaanse senaat schrapt wet die LGBTQ+-gemeenschap moest beschermen. © EPA, AP

Italië schrapt wet die LGBTQ+-gemeenschap moest beschermen: “De wet is dood”

Een wet die LGBTQ+-gemeenschap en vrouwen beter moest beschermen is gesneuveld in het Italiaanse parlement. De Senaat besloot de behandeling van het voorstel stop te zetten. “De wet is dood”, concludeerde een senator van de progressieve Democratische Partij (PD).

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Superman wordt biseksueel, maar alleen op papier: waarom ligt diversiteit onder superhelden zo moeilijk?
  PREMIUM
  Showbizz

  Superman wordt biseksueel, maar alleen op papier: waarom ligt diversi­teit onder superhel­den zo moeilijk?

  De meest iconische der superhelden komt uit de kast. In zijn nieuwste strip waagt Superman (enfin, zijn zoon om precies te zijn) zich aan een romantische relatie met een man. Hij is trouwens lang niet de enige held die dit jaar voor diversiteit heeft gezorgd: Batman-sidekick Robin en Marvel-held Loki gingen hem voor. Media-experts en lgbtq+-organisaties zijn voorzichtig optimistisch, al is het te vroeg om al te juichen. Wat houdt de filmstudio’s tegen om vol voor diverse personages te gaan? En waarom lukt dat in comics wel?