Italië scherpt coronamaatregelen aan: coronapas nodig voor tafeltje in restaurants en bars, en veel andere openbare plekken

Italië scherpt vanaf 6 augustus de coronamaatregelen aan. Vanaf die datum is een coronapas nodig als je aan een tafeltje in een restaurant of bar wilt zitten. Het bewijs, dat aantoont dat je bent gevaccineerd, onlangs getest of genezen, wordt vanaf 6 augustus ook verplicht voor onder meer stadions, sportscholen, zwembaden, musea, bioscopen, theaters, concerten en beurzen. Ook wordt de noodtoestand verlengd tot het einde van het jaar. De verstrengingen komen er na een snelle toename van het aantal besmettingen, vooral bij jonge mensen.

  1. Na de choquerende uitspraken van terrorist Abdeslam, zo reageren de slachtoffers: "Zwijgen zou nog erger zijn”
    8

    Na de choqueren­de uitspraken van terrorist Abdeslam, zo reageren de slachtof­fers: "Zwijgen zou nog erger zijn”

    De slachtoffers van de aanslagen in Parijs reageren verdeeld op de uitspraken van hoofdbeschuldigde Salah Abdeslam woensdag in de rechtszaal. “We hebben Frankrijk aangevallen, de burgers geviseerd, maar het was niets persoonlijks”, sprak het enige overlevende lid van het terreurcommando dat 130 mensen doodde en honderden mensen verwondde. Er heerst grote woede onder de overlevenden na de speech van de terrorist, maar sommigen zijn ook blij dat hij na jaren vol stilte nu toch spreekt. “Zwijgen zou erger zijn”, klinkt het.