Migranten verlaten de Geo Barents in de haven van Catania.
Volledig scherm
Migranten verlaten de Geo Barents in de haven van Catania. © AP

Italië laat 200 bootvluchtelingen dan toch binnen

Na twee dagen dobberen in de haven van de Italiaanse kuststad Catania hebben de meer dan 200 overgebleven migranten het reddingsschip Geo Barents mogen verlaten. Dat heeft Riccardo Gatti van Artsen zonder Grenzen dinsdagavond meegedeeld.

 1. Mogelijk toch limiet op aantal reizigers Schiphol tijdens zomermaanden
  1

  Mogelijk toch limiet op aantal reizigers Schiphol tijdens zomermaan­den

  De Amsterdamse luchthaven Schiphol gaat in mei en tijdens de zomer mogelijk toch weer een limiet instellen op het aantal reizigers dat dagelijks vanaf de luchthaven mag vertrekken. De afhandelaars op de luchthaven komen nog altijd honderden mensen tekort en als ze dat probleem niet binnen enkele weken hebben opgelost, zal Schiphol moeten ingrijpen. Dat heeft Ruud Sondag, de topman van de luchthaven, vandaag medegedeeld in een interview met Het Financieele Dagblad.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.