Een agent controleert de coronapas van restaurantbezoekers in Napels.
Volledig scherm
Een agent controleert de coronapas van restaurantbezoekers in Napels. © REUTERS

Italië kort geldigheid coronapas in naar zes maanden

Italië gaat de geldigheid van het coronatoegangsbewijs inkorten van negen maanden naar zes maanden na de tweede inenting. Daarna is een boosterprik nodig om de zogeheten groene pas geldig te houden. Dat is een van de maatregelen die de regering donderdag neemt om het aantal nieuwe coronagevallen te beperken.

2 reacties

 • Tim Verhaert

  1 jaar geleden
  Kunnen ze nog sneller meer prikken zetten. Komt hier ook nog. Als je genezen maar niet gevaccineerd bent is je qr code ook maar 6 maanden geldig.
 • Linda Wellekens

  1 jaar geleden
  Even grote fouten dus als hier .... zo komt er nooit een einde aan. Vandaag de dag : de zwakken beschermen en omikron loslaten op iedereen zodat groepsimmuniteit kan gebeuren; alle maatregelen dus weg !
 1. Documentaire onderzoekt of er nog vijfde vliegtuig was op 9/11: “Verdachte passagiers in eerste klasse wilden zo snel mogelijk vertrekken”

  Documentai­re onderzoekt of er nog vijfde vliegtuig was op 9/11: “Verdachte passagiers in eerste klasse wilden zo snel mogelijk vertrekken”

  De bemanning van een United Airlines-vlucht is er stellig van overtuigd dat hun vliegtuig als vijfde kamikazetoestel had moeten dienen op 9/11. Vier passagiers in eerste klasse gedroegen zich die ochtend verdacht en wilden zo snel mogelijk vertrekken. In het vliegtuig ernaast werden later snijmessen teruggevonden. Mogelijk beging een medeplichtige die de terroristen tijdens de voorbereiding moest helpen een cruciale fout.