Slachtoffer Alika Ogorchukwu.
Volledig scherm
Slachtoffer Alika Ogorchukwu. © Shutterstock, Twitter

Italië geschokt nadat Nigeriaanse straatverkoper wordt beroofd en doodgeslagen op klaarlichte dag

In Civitanova Marche, een stad aan de Italiaanse Adriatische kust, is een Nigeriaanse man van 39 jaar op klaarlichte dag aangevallen en doodgeslagen door een 32-jarige man. Dat maakte de politie zaterdag op een persconferentie bekend. Italië reageert geschokt, vooral omdat niemand tussenbeide kwam om het slachtoffer te helpen.

 1. Hoofd Russische staatszender maakt bocht van 180 graden en pleit opeens voor beëindigen oorlog: “Woorden met smaak van verraad en bloed”
  29

  Hoofd Russische staatszen­der maakt bocht van 180 graden en pleit opeens voor beëindigen oorlog: “Woorden met smaak van verraad en bloed”

  Margarita Simonyan, het hoofd van Russische staatszender ‘RT’, heeft in de populaire talkshow van Vladimir Solovyov op bevriende staatszender ‘Rusland-1’ gepleit voor een einde aan de oorlog in Oekraïne. Dat is helemaal het tegenovergestelde van wat ze tot nu toe verkondigde. Het kwam haar duur te staan bij Russische militaire bloggers, die haar “nederlaagpropaganda” verweten. “Er is een speciale ketel in de hel voor verraders”, repliceerden die onverbloemd.
 2. Mishandelde Russische legerofficier legt uit waar rivaliteit met Wagner-groep vandaan komt: “Ontvoerde soldaten werden als slaven behandeld”

  Mishandel­de Russische legeroffi­cier legt uit waar rivaliteit met Wag­ner-groep vandaan komt: “Ontvoerde soldaten werden als slaven behandeld”

  Een Russische luitenant-kolonel die gevangengenomen werd en ook nog eens gehavend voor de camera verscheen? Qua symbool voor de onderlinge rivaliteit tussen het leger en de Wagner-huurlingen kon dat tellen. Nu Roman Venevitin vrijgelaten werd, zet hij echter meteen de puntjes op de i. “Wagner heeft enkele van mijn soldaten ontvoerd en als slaven behandeld. Een van hen heeft zelfs zelfmoord gepleegd, nadat hij in elkaar geslagen en verkracht werd. Logisch dus dat er spanningen tussen ons ontstaan zijn.”