Beeld ter illustratie. Bootjes met toeristen op het Comomeer in Italië. Buurtbewoners klagen dat toeristen vaak roekeloos zijn op het water.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Bootjes met toeristen op het Comomeer in Italië. Buurtbewoners klagen dat toeristen vaak roekeloos zijn op het water. © AGF/Universal Images Group via G

Italianen klagen over roekeloosheid van toeristen op Comomeer na dodelijk bootongeval: “Gevaar ligt altijd op de loer”

Na het tragische bootongeval afgelopen vrijdag waarbij een Italiaanse student om het leven kwam, is voor veel Italianen in de buurt van het Comomeer de maat vol. Ze klagen de roekeloosheid van buitenlandse toeristen op het water aan en roepen om meer controles. Dat het ongeval plaatsvond amper een week na het dodelijke ongeval met toeristen op het Gardameer, komt extra hard aan. “Het zal niet makkelijk zijn om de gebeurtenissen van vrijdag te vergeten", getuigt zeilliefhebber Maurizio Pozzi in de lokale pers.  

 1. Belgische (21) onder huisarrest na dodelijk bootongeval op Italiaans Comomeer

  Belgische (21) onder huisarrest na dodelijk bootonge­val op Italiaans Comomeer

  De 21-jarige Belgische vrouw die de motorboot bestuurde die vrijdag op het Comomeer in Italië over een andere boot is gevaren met fatale gevolgen, is onder huisarrest geplaatst. Dit om te vermijden dat ze Italië snel zou verlaten, schrijven Italiaanse media als Corriere Della Sera. Bij het bootongeval kwam een 22-jarige Italiaan om het leven. Buitenlandse Zaken bevestigt aan HLN dat de Belgen die betrokken waren bij het ongeval allemaal ongedeerd zijn.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.