AP
Volledig scherm
© AP

Italiaanse vulkaan Stromboli barst opnieuw uit

De vulkaan de Stromboli in Italië is opnieuw uitgebarsten. De heftige explosie vond woensdag plaats, zei de brandweer. Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat mensen gewond zijn geraakt. De brandweer zet blusboten en helikopters in om branden te bestrijden.

2 reacties

 • Frans Peeters

  3 jaar geleden
  Gelukkig weer namiddag als de trekkers nog niet zijn gestart, een helm en stofmasker zal dan niet helpen. Ben vorig jaar mee geweest fantastisch maar nu de vulkaan zo actief is zouden ze de beklimmingen toch beter staken
 • robrecht Peeters

  3 jaar geleden
  gelukkig al geweest want zou me nu toch bedingen maken. Vakantie, hè, men moet het kind niet uit de venster hangen zoals vele andere Belgen...
 1. ‘Eenzaamste olifant’ Happy zit alleen in dierentuin en is dus niet happy, maar heeft de olifant mensenrechten?
  Play

  ‘Eenzaamste olifant’ Happy zit al 16 jaar alleen in dierentuin, maar heeft de olifant mensenrech­ten?

  Happy, de olifant die helemaal alleen in een zoo van New York zit, is niet happy. Een dierenrechtenorganisatie wil hem vrijkrijgen met een speciale procedure die normaal alleen voor gevangenen wordt gebruikt. De vraag is nu: geldt die ook voor dieren? Heeft een olifant in een dierentuin mensenrechten? De advocaat van de dierenrechtenorganisatie is alvast overtuigd: “Happy verdient haar vrijheid, omdat ze autonomie heeft.”
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.