Daniela Trezzi.
Volledig scherm
Daniela Trezzi. © RV

Italiaanse verpleegster pleegt zelfmoord uit schrik anderen besmet te hebben

Een Italiaanse verpleegster heeft zelfmoord gepleegd uit angst om anderen besmet te hebben met het coronavirus. Het spijtige voorval wordt nu aangewend om de mentale druk onder het medisch personeel bespreekbaar te maken.

 1. PORTRET: De kaartersclub van serviceflats De Fontein, die allemaal stierven aan corona: “Hij zou overgrootvader worden, dat heb ik hem nog kunnen zeggen”
  PREMIUM

  PORTRET: De kaarters­club van service­flats De Fontein, die allemaal stierven aan corona: “Hij zou overgroot­va­der worden, dat heb ik hem nog kunnen zeggen”

  Vijf vrienden van de serviceflats De Fontein in Borgerhout zijn in minder dan een week tijd overleden aan het coronavirus. Een vast kaartersclubje dat bijna dagelijks samenkwam in de cafetaria. Een traditie die hen waarschijnlijk fataal werd. “Het kan bijna niet anders dat ze elkaar zo het coronavirus hebben doorgegeven.” De komende dagen worden ze allemaal begraven in intieme kring, de kaarters van De Fontein. Frans Le Bastard (86), Liane Fernand (86), Jos De Kinder (92) en Louis Denaph (80).
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.