Volledig scherm
© REUTERS

Italiaanse verpleegster beschrijft hartverscheurend afscheid tussen stervende moeder en vier kinderen: “Ik moest vechten tegen mijn tranen”

Een Italiaanse verpleegster heeft in een aangrijpende open brief getuigd over hoe ze een stervende moeder hielp om toch nog op een waardige manier afscheid te nemen van haar vier kinderen, ondanks het feit dat de vrouw door het coronavirus in quarantaine in het ziekenhuis lag.

 1. Huisarts slaat alarm over toestand in supermarkten: “Medewerkers moeten beter beschermd worden”
  PREMIUM

  Huisarts slaat alarm over toestand in supermark­ten: “Medewer­kers moeten beter beschermd worden”

  Wanneer we gaan winkelen in de supermarkt, zijn de tangen waarmee we brood en koeken nemen, de plexiglazen deurtjes waarachter die liggen gestapeld en de snijmachine plekken waarlangs het coronavirus zich kan verspreiden. Personeel dat mondmasker, noch handschoenen draagt en klanten te woord moet staan vanop te korte afstand: het zijn allemaal elementen die huisarts en voormalig politicus Patrick Vankrunkelsven de alarmbel doen luiden. De sector neemt extra maatregelen en doet net als experts een beroep op de burgerzin van de klant. Onthou vooral: aankomen is kopen.
 1. Burgemeester Veerle Heeren in haar donkerste dagen: “Mijn man is kritiek, maar stabiel. Daar trek ik mij elke dag aan op”
  PREMIUM

  Burgemees­ter Veerle Heeren in haar donkerste dagen: “Mijn man is kritiek, maar stabiel. Daar trek ik mij elke dag aan op”

  De ontluikende bloesems maken van Sint-Truiden een betoverend landschap. Maar de schilderachtige heuvels bedriegen. De Truiense Veerle Heeren (55) maakt haar donkerste dagen door als burgemeester van het zwaar getroffen Sint-Truiden. Maar ook als partner zijn het moeilijke dagen. Haar man Dimitri vecht vandaag nog steeds voor zijn leven in het Sint-Trudo Ziekenhuis.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo