Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Italiaanse senator lanceert partij Italexit

Italiaanse senator Gianluigi Paragone heeft donderdag Italexit gelanceerd, een partij die Italië uit de Europese Unie wil halen, in navolging van de Brexit Party.

19 reacties

 • André Gijbels

  11 maanden geleden
  Als dat zo is,moeten alle Italianen een Visa plicht hebben,en de Italiaanse gastarbeiders,die toen in de koolmiijn en bij Ford gingen werken, terug gestuurd moeten worden,want de mijnen en de Ford zijn gesloten .En moeten ze een werkvergunning hebben ,als de Italianen hier willen blijven werken en gene Belgische ID hebben.
 • Emi Hergersberg

  11 maanden geleden
  EU is mede schuldig aan de ganse Europese Chaos en zadelt ons op met veel te hoge werkingskosten. . Dat men de euro als internationale munt zou ingevoerd hebben, dat is praktisch maar we hadden onze lokale munten niet mogen kwijtspelen.
 • piet devlieger

  11 maanden geleden
  Principieel heeft hij gelijk maar daarbij vergeet hij dat Italië zich zelfs met Europese hulp nog altijd aan de bedelstaf bevindt. Als ze uit de EU gaan worden ze binnen de kortste keren een derdewereldland ondanks al het Italiaans lawaai en pretentie.
 • Veronica Voorhelst

  11 maanden geleden
  Ik denk dat de bevolking van elk land weg wilt uit de EU. De EEG was goed, maar de EU is een monsterlijk gedrocht.
 • Patrick Kelchtermans

  11 maanden geleden
  Hij vindt dan waarschijnlijk ook dat alle miljarden Europese steun stante pede terugbetaald moeten worden en dat de nieuwe beloofde coronasteun niet nodig is? Dat de 'sterke' landen, zij die alleen maar mogen betalen, Europa zoetjesaan beu zijn, dat versta ik nog. De West-Europese werkman wordt uitgeperst tot er geen druppel meer inzit. Maar zij die steeds aan de ontvangende zijde zitten? Be careful what you wish for.
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.