Giuseppe Mussari.
Volledig scherm
Giuseppe Mussari. © EPA

Italiaanse rechter stuurt ex-bankiers de cel in

Voormalig bankiers van Deutsche Bank, het Japanse Nomura en de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena moeten de cel in. Dat heeft een Italiaanse rechter bepaald in een omvangrijke fraudezaak bij de oudste bank van Italië. De veroordeelden hebben volgens de rechter voor honderden miljoenen euro's gefraudeerd.

6 reacties

 • Willem Janssens

  2 jaar geleden
  Hier verdwijnen zulke zaken steeds in de doofpot of "de rijken" kopen gewoon hun proces af en de gewone werkmens kan gaan "zitten" .
 • Paul Keulemans

  2 jaar geleden
  Kunnen wij die rechter eens lenen , want hier voeren die bankiers ook aardige show's op , terwijl ze achter onze rug dekking zoeken als het fout gaat !
 • Freddy Madou

  2 jaar geleden
  Wanneer gaan ze die bankiers in België van Fortis eens oppakken, nooit genoeg gestolen.
 • Jan Maarten

  2 jaar geleden
  De rechters passen de wetten toe die door het democratisch verkozen parlement zijn gestemd en dus zijn niet de rechters maar de politici wereldvreemd. Waarom altijd de uitvoerders van de wet verwijten maken als het aan de politici ligt, die rechters, politie, onderzoekers, enz zijn verplicht om de wet toe te passen !
 • Francinne Declerque

  2 jaar geleden
  Mooi zo, ook witte boord criminelen horen thuis in de cel, en lang genoeg. Gedaan met kaviaar scheppen, stelen en frauderen.