Giuseppe Mussari.
Volledig scherm
Giuseppe Mussari. © EPA

Italiaanse rechter stuurt ex-bankiers de cel in

Voormalig bankiers van Deutsche Bank, het Japanse Nomura en de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena moeten de cel in. Dat heeft een Italiaanse rechter bepaald in een omvangrijke fraudezaak bij de oudste bank van Italië. De veroordeelden hebben volgens de rechter voor honderden miljoenen euro's gefraudeerd.

6 reacties

 • Willem Janssens

  2 jaar geleden
  Hier verdwijnen zulke zaken steeds in de doofpot of "de rijken" kopen gewoon hun proces af en de gewone werkmens kan gaan "zitten" .
 • Paul Keulemans

  2 jaar geleden
  Kunnen wij die rechter eens lenen , want hier voeren die bankiers ook aardige show's op , terwijl ze achter onze rug dekking zoeken als het fout gaat !
 • Freddy Madou

  2 jaar geleden
  Wanneer gaan ze die bankiers in België van Fortis eens oppakken, nooit genoeg gestolen.
 • Jan Maarten

  2 jaar geleden
  De rechters passen de wetten toe die door het democratisch verkozen parlement zijn gestemd en dus zijn niet de rechters maar de politici wereldvreemd. Waarom altijd de uitvoerders van de wet verwijten maken als het aan de politici ligt, die rechters, politie, onderzoekers, enz zijn verplicht om de wet toe te passen !
 • Francinne Declerque

  2 jaar geleden
  Mooi zo, ook witte boord criminelen horen thuis in de cel, en lang genoeg. Gedaan met kaviaar scheppen, stelen en frauderen.
 1. Dubbele moord op zoon en moeder prominente familie blijft nog onopgelost: Paul (22) kreeg doodsbedreigingen in nasleep fataal bootongeluk
  South Carolina
  1

  Dubbele moord op zoon en moeder prominente familie blijft nog onopgelost: Paul (22) kreeg doodsbe­drei­gin­gen in nasleep fataal bootonge­luk

  Bijna twee weken na de dubbele moord op Maggie (52) en haar zoon Paul (22) Murdaugh in VS-staat South Carolina blijft een doorbraak vooralsnog uit. Hun lichamen zijn op 7 juni ‘s avonds aangetroffen op hun omvangrijk domein in het landelijke Islandton en vertoonden schotwonden die met een semi-automatisch aanvalswapen en een geweer zijn toegebracht, staat in de bevindingen van de lijkschouwer.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!