Carles Puigdemont, de voormalige leider van Catalonië. Voorlopig mag hij Sardinië niet verlaten.
Volledig scherm
Carles Puigdemont, de voormalige leider van Catalonië. Voorlopig mag hij Sardinië niet verlaten. © AFP

Italiaanse rechter laat Puigdemont vrij in afwachting van beslissing over zijn uitlevering

 De Catalaanse ex-president Carles Puigdemont heeft de gevangenis van Sassari, op het Italiaanse eiland Sardinië, verlaten. Hij kreeg volgens zijn advocaat de toestemming uit Italië te vertrekken, ook al moet het Italiaanse gerecht nog beslissen over een overleveringsverzoek van Spanje.

  1. Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehouden op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behandeling en moet woord houden”
    Play
    UPDATE

    Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehou­den op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behande­ling en moet woord houden”

    De voormalige premier van Catalonië, Carles Puigdemont, is aangehouden op het Italiaanse eiland Sardinië. De advocaat van Puigdemont (58) meldt dat hij bij aankomst op de luchthaven van Alghero door de douane werd gearresteerd. Er liep een internationaal arrestatiebevel tegen de voormalige premier die vier jaar geleden naar ons land vluchtte in nasleep van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum. Advocaat Paul Bekaert is een spoedprocedure bij het Europees Hof van Justitie gestart om de onmiddellijke vrijlating te eisen, zei hij bij HLN LIVE.