De Italiaanse premier Mario Draghi.
Volledig scherm
De Italiaanse premier Mario Draghi. © REUTERS

Italiaanse premier noemt Erdogan ‘dictator’ na stoelincident, Michel speelde scène “nog 150 keer” in zijn hoofd af

De Italiaanse eerste minister Mario Draghi heeft voor ophef gezorgd door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in aanwezigheid van de pers een "dictator" te noemen. Hij deed die uitlating naar aanleiding van het veelbesproken 'stoelincident' tijdens het bezoek van Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en de Europese Raadsvoorzitter Charles Michel. Turkije roept nu de Italiaanse ambassadeur op het matje. Michel betreurt het beeld dat hij onbewust gecreëerd heeft. “Ik heb die scène nog 150 keer in mijn hoofd afgespeeld", liet hij weten op de Franstalige zender LN24.

 1. Heisa rond stoelincident von der Leyen nog niet gedaan

  Heisa rond stoelinci­dent von der Leyen nog niet gedaan

  Er wordt te veel belang gehecht aan het 'stoelincident' waarvan Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen dinsdag in Ankara het slachtoffer werd. Dat zei de woordvoerder van von der Leyen vandaag, nadat ook haar voorganger Jean-Claude Juncker zijn licht op de zaak heeft laten schijnen. De Turkse autoriteiten zeggen intussen dat de Europese protocollaire diensten instemden met de opstelling van de stoelen. De heisa rond het incident is nog niet gedaan.
 2. Michel en Von der Leyen ontmoeten Erdogan: “Samen verder op de ingeslagen weg, maar rechtsstaat moet gerespecteerd worden”

  Michel en Von der Leyen ontmoeten Erdogan: “Samen verder op de ingeslagen weg, maar rechts­staat moet gerespec­teerd worden”

  De Europese Unie wil haar partnerschap met Turkije versterken, maar dan moet het land wel de principes van de rechtsstaat en de fundamentele rechten respecteren. Dat is de boodschap die Europese Raadsvoorzitter Charles Michel en Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan hebben overgemaakt tijdens een bezoek aan Ankara. "We willen samen op de ingeslagen weg verdergaan, maar dit is nog maar het begin van een proces", zei von der Leyen.
 1. Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag
  Play

  Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten