Een Italiaanse agent met een roos FFP2-masker.
Volledig scherm
Een Italiaanse agent met een roos FFP2-masker. © AFP

Italiaanse politie boos om roze mondkapjes: “Doet afbreuk aan het gezag”

De Italiaanse politie is boos omdat het Ministerie van Binnenlandse zaken hen roze mondkapjes heeft opgestuurd. Agenten weigeren ze te dragen, omdat het volgens hen niet past bij het uniform. De vakbond eist mondmaskers in neutrale kleuren.

 1. Miah (11) deed alsof ze dood was om schietpartij in Texas te overleven: “Ze smeerde zich in met bloed van vriendinnetje”
  Play

  Miah (11) deed alsof ze dood was om schietpar­tij in Texas te overleven: “Ze smeerde zich in met bloed van vriendinne­tje”

  Drie dagen na de schietpartij in een basisschool in de Amerikaanse stad Uvalde duiken er steeds meer getuigenissen op van overlevenden. De 11-jarige Miah Cerrillo is een van de kinderen die wist te ontsnappen aan het bloedbad. Ze deed dat door het bloed van haar vriendin over zich uit te smeren en zich zo dood te wanen. “Ze is in overlevingsmodus gegaan”, zo vertelt de tante van Miah aan NBC News.
 2. Oostenrijk verplicht FFP2-mondmasker ook in openlucht

  Oostenrijk verplicht FF­P2-mondmasker ook in openlucht

  De Oostenrijkse regering heeft donderdag beslist het dragen van een FFP2-mondmasker buiten te verplichten in een poging de verspreiding van omikron in te dammen en om een nieuwe lockdown te voorkomen. Kanselier Karl Nehammer sprak tegenover de pers van een "heel ernstige situatie" en van de "nieuwe uitdaging" die de uiterst besmettelijke omikronvariant vormt. Bij ons worden FFP2-maskers inmiddels aangeraden voor risicopatiënten.