Huidig Italiaans president Sergio Mattarella en premier Mario Draghi op archiefbeeld.
Volledig scherm
Huidig Italiaans president Sergio Mattarella en premier Mario Draghi op archiefbeeld. © Getty Images

Italiaanse politici kiezen vandaag nieuwe president

In Italië wordt vandaag een nieuw staatshoofd gekozen. Het tweekamerparlement komt dan bijeen voor de verkiezing van de president van de republiek. Het is echter meer een politiek spel dan een echte verkiezing. Huidig premier en oud-voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi lijkt de favoriet te zijn, zeker nu ex-premier Silvio Berlusconi bekendgemaakt heeft zijn ambities op te bergen.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Syrische vader en zoon van iconische foto krijgen visum om in Italië behandeld te worden: “Hopelijk zal hij ooit op beide benen kunnen staan”

  Syrische vader en zoon van iconische foto krijgen visum om in Italië behandeld te worden: “Hopelijk zal hij ooit op beide benen kunnen staan”

  De internationaal gelauwerde foto “Hardship of Life” heeft niet alleen het leven van de fotograaf van de foto, Mehmet Aslan, voorgoed veranderd maar ook de levens van de mensen die hij heeft vereeuwigd op beeld. Munzir en Mustafa El Nezzel, vader en zoon die allebei een of beide benen zijn kwijtgeraakt door de langdurige oorlog in Syrië, hebben namelijk een visum gekregen om in Italië behandeld te worden.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.