De juwelierszaak van Mario Roggero (inzet) in de Noord-Italiaanse gemeente Grinzane Cavour.
Volledig scherm
De juwelierszaak van Mario Roggero (inzet) in de Noord-Italiaanse gemeente Grinzane Cavour. © Google Street View - RV

Italiaanse juwelier schiet twee overvallers dood en is aangeklaagd wegens doodslag

Een juwelier in het Noord-Italiaanse Grinzane Cavour is aangeklaagd wegens doodslag na het neerschieten van twee overvallers in zijn winkel. Een derde overvaller raakte woensdagavond gewond. “Het was zij of ik”, reageerde juwelier Marrio Roggero in het tv-journaal.

10 reacties

 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Je moet je eerst laten doodschieten dan pas moogt ge Uw leven redden zo zit dat hier in elkaar, die juwelier heeft meer dan gelijk maar ja in een Europa die de misdadigers beschermt krijg je zulke toestanden.
 • Jozef Van Mellaert

  1 jaar geleden
  De nieuwe logica is nu dat je u eerst moet laten neerschieten vooraleer men zich mag verdedigen. Want het zou kunnen zijn dat de dreiging met een nepwapen gebeurde en dan hadden de gangsters niet de bedoeling van te doden. Deze logica wordt nu ook toegepast voor politie optredens. Hoe het slachtoffer zich daar bij voelt daar wordt op de rechtbank niet veel rekening mede gehouden.
 • Rania Desaegher

  1 jaar geleden
  Hij had hen nog een kopje koffie moeten aanbieden zeker. Een slachtoffer dat als dader moet terecht staan, de omgekeerde wereld.
 • Erwin Werwaarts

  1 jaar geleden
  De juwelier heeft groot gelijk . Zou ik ook doen . Zelfs als mij dat levenslang zou kosten in de gevangenis , dan zou ik met eer dat risico ervoor aangaan , en dat gevolg ervoor ondergaan , als ik daardoor de verkrachting van vrouw en dochter zou hebben vermeden . Wat men natuurlijk in zulke verlopen situatie , noch vooraf , noch achteraf , kan te weten komen .
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Bij het betreden van iemands eigendom met een wapen zou de wet automatisch moeten uitgaan van wettige zelfverdediging, tenzij de feiten het anders uitwijzen wat hier niet het geval is.
 1. Ben & Jerry’s sleept moederbedrijf Unilever voor de rechter om verkoop Israëlische tak

  Ben & Jerry’s sleept moederbe­drijf Unilever voor de rechter om verkoop Israëli­sche tak

  IJsmerk Ben & Jerry’s heeft zijn moederbedrijf Unilever voor de rechter gesleept vanwege de verkoop van de Israëlische tak door het levensmiddelen- en verzorgingsproductenconcern. Ben & Jerry’s claimt dat de integriteit van zijn merk door de verkoop wordt aangetast en wil dat die wordt stopgezet. Inzet van het conflict is de verkoop van ijs van Ben & Jerry’s in bezette Palestijnse gebieden.