Silvio Berlusconi.
Volledig scherm
Silvio Berlusconi. © REUTERS

Italiaanse ex-premier Berlusconi denkt eraan zich kandidaat te stellen voor de Senaat

Omdat "zovelen erop hebben aangedrongen" denkt de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi er naar eigen zeggen woensdag aan zich eind september kandidaat te stellen voor de Senaat.

 1. EU naar verluidt akkoord over prijsplafond voor Russische olie
  9

  EU naar verluidt akkoord over prijspla­fond voor Russische olie

  De lidstaten van de Europese Unie hebben naar verluidt een compromis bereikt over een nieuw pakket aan sancties tegen Rusland. Daarin zijn volgens persbureau Bloomberg, dat zich baseert op ingewijden, ook afspraken gemaakt over een prijsplafond voor Russische olie bij verkoop aan derde landen. Woensdag wordt hierover een formeel akkoord verwacht. De afspraken gelden niet voor olie die Hongarije via pijpleiding importeert, reageerde de Hongaarse minister voor Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.
 2. Opiatencrisis VS: politie raakt informant kwijt die werd gepakt met genoeg drugs “om 25 miljoen mensen te doden”

  Opiatencri­sis VS: politie raakt informant kwijt die werd gepakt met genoeg drugs “om 25 miljoen mensen te doden”

  De Amerikaanse antinarcoticabrigade DEA is een crimineel kwijt die als informant werkte nadat hij werd gepakt met een recordhoeveelheid fentanyl, een pijnstiller van Belgische bodem die honderd keer krachtiger is dan morfine en waar vorig jaar ruim 70.000 Amerikanen door om het leven kwamen. Dat meldt tv-zender ‘NBC News’. Het lijkt het zoveelste fiasco in de al decennia durende ‘War on Drugs’ in de Verenigde Staten.