Volledig scherm
© Photo News

Italiaanse Bergamo roept overlevers eerste coronagolf terug: helft blijkt nog altijd niet hersteld

Het leken beelden uit een horrorfilm die ons in maart bereikten vanuit de Noord-Italiaanse stad Bergamo. De coronapandemie had Europa bereikt en de regio was in een mum van tijd uitgegroeid tot het epicentrum van de crisis. Patiënten die op hun buik aan beademingstoestellen lagen en lange rijen lijkwagens aan begraafplaatsen om de duizenden doden te begraven leken een angstwekkende voorafspiegeling van wat ons ook te wachten stond. De eerste golf is intussen een half jaar achter de rug. Maar de overlevers blijken nog niet met de voeten van het ijs te zijn.

8 reacties

 • Jan VANDEN BERGHE

  5 maanden geleden
  Vergeet ook het verlies aan geur en smaak niet. Wat is nadien nog lekker ? En aan wie hebben we dit allemaal te danken, en waarom ?
 • Pascale Smets

  5 maanden geleden
  Lieve Magda, ik wens jou een spoedig herstel!
 • Stefanie van Dijk

  5 maanden geleden
  Hetgeen jongeren blijkbaar niet willen zien, ook al beland je niet in het ziekenhuis met Covid, je kunt er toch goed ziek van worden en langdurig kortademigheid en sterk afgenomen conditie, kennis van mij (40er met voorheen prima conditie) staat nu nog na 1 verd trap op uit te hijgen en heeft verder toch enkel lichte klachten gehad zonder ziekenhuisopname of wat dan ook, moest het maar gewoon uitzieken
 • Magda Van Lancker

  5 maanden geleden
  6 maanden zijn voorbij sinds in ziek werd. Ik kan nog steeds maar een paar meter stappen, ben direkt moe, vergeet veel, heb nog altijd nachtmerries van tijdens mijn maand coma, hartritmestoornissen, barstende hoofdpijn, helse pijnen bij t ademen na de open longoperatie, gevoelloze borstkas aan één zijde, tintelingen in vingers en benen, pieptoon in mijn oren, haarverlies, hoest, oorpijn, draainissen enz enz.. Degene die t weglachen of het 'maar' een griepje noemen, mogen mijn plaats innemen!!!
 • Gino Denil

  5 maanden geleden
  Jarenlang revalidatie met vallen en opstaan. Voor sommige artsen een hoop nieuwe CVS gevallen en voor andere gewoon ingebeelde zieken.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie