Een bedrijf dat bezig is met 3D-printing ontwierp op vraag van een dokter 'hulpstukken' om het snorkelmasker aan te sluiten op een beademingstoestel.
Volledig scherm
Een bedrijf dat bezig is met 3D-printing ontwierp op vraag van een dokter 'hulpstukken' om het snorkelmasker aan te sluiten op een beademingstoestel. © RV Facebook

Italiaans ziekenhuis gebruikt snorkelmasker van Decathlon om coronapatiënt te beademen

In Italië heeft een ziekenhuis een omgebouwd snorkelmasker van Decathlon gebruikt om een coronapatiënt in nood te beademen. De test in het ziekenhuis van Brescia verliep succesvol. Het idee komt van een dokter, die contact opnam met een start-up in 3D-printing.

20 reacties

 • Fonske Beys

  1 jaar geleden
  Hier hebben de verkozenen wel overheidsgeld voor de huur van 2500 € per maand voor luxe wagen . Niet om de 6 miljoen vervallen maskers te vervangen .
 • Hendrik Patyn

  1 jaar geleden
  Mr Dannau, het dient voor de patiënt, niet voor het verplegend personeel, als ik goed heb begrepen .
 • Hans Mannaerts

  1 jaar geleden
  mike dierickx, met een patent bekom je alleen maar dat je er later alsnog geld voor kunt vragen. Iemand anders kan geen patent vragen omdat ze dan geen origineel werk meer hebben, het is dan eenvoudig aan te tonen dat het al bestond. Een patentaanvraag, zeker als je deze wereldwijd wenst, duurt trouwens maanden, vaak meer dan een jaar om te verwerken en goedgekeurd te krijgen.
 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  Heel knap en uitermate nuttig, maar ik kan me inbeelden dat het dragen er van te harden is voor enkele uren in het water. Het wordt wellicht helemaal anders wanneer je zo dagen moet liggen. En dat onderschatten wij wel even denk ik, als je het zelf niet moet dragen lijkt het inderdaad allemaal niets.
 • Paul Boutsen

  1 jaar geleden
  Vreselijk ding om mee in het water te gaan, maar super dat het dergelijke levensreddende toepassing kreeg! Moesten ze in België dergelijke aankopen zouden moeten plannen, hopelijk is er iemand in de Decathlon beheerraad met een Ovld partijkaart.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen