Shutterstock / Chinnapong
Volledig scherm
© Shutterstock / Chinnapong

Italiaans woordenboek schrapt seksistische synoniemen voor het woord ‘vrouw’

Het Italiaans online woordenboek Treccani heeft zijn seksistische omschrijving van het woord ‘vrouw’ aangepast en negatieve woorden als ‘hoer’ en ‘teef’ geschrapt uit de lijst van synoniemen, na een grootschalige campagne waarmee werd aangedrongen op verandering. Ook in het Nederlands worden er overigens enkele weinig flatterende synoniemen voor het woord vrouw opgelijst.

5 reacties

 • Tony Pauwels

  8 maanden geleden
  Geef de poco's en de woke's hun zin en dan zullen de meeste woordenboeken binnenkort op een A4'tje afgedrukt kunnen worden...
 • Catherine MISTIAEN

  8 maanden geleden
  Volgens feministen is 'mannin' het enige juiste woord. Want volgens feministen is de man het grote voorbeeld. Meisjes moeten namelijk worden zoals mannen: dezelfde studies doen, dezelfde jobs, dezelfde sporten en dezelfde ambities hebben, als de man. En meer vrouwelijkheid voor vrouwen, dan? Nee! Dat is verboden! Trouwens, wie weet nog wat dat is, vrouwelijkheid?
 • Kurt Saron

  8 maanden geleden
  machtig hé de politiek correcte wereld
 • Linda Heintjens

  8 maanden geleden
  In de volksmond heb je wel 100 synoniemen voor het woord "man".
 • Piet Schots

  8 maanden geleden
  Nu gaat alles beter worden. Ik voel het aan mijn water.
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.